© ANDREAS MIKKEL HANSEN

ÉÉN MET DE NATUUR

De eigenaren van dit vakantiehuis in het prachtige duinlandschap aan de Noordzee brengen hun vrije tijd in harmonie met de natuur door. Binnen én buiten is de sfeer rustiek en onopgesmukt, maar toch warm, met veel ruimte om samen te zijn.

29 juni 2017 door GITTE NIELSEN

Een lege kavel in de glooiende duinen met uitzicht op de Noordzee bij het plaatsje Blokhus in het Deense Jutland is behoorlijk zeldzaam. Maar dit gezin met twee kinderen uit Kopenhagen bofte, want de ouders van de man kochten een oud vakantiehuis met een lap grond erbij die in twee stukken verdeeld mocht worden.

Ze droomden van een hypermodern huis, dat zo hoog zou liggen dat ze een prachtig uitzicht over het landschap hadden en de zee konden zien. Maar de lokale wet- en regelgeving gooide roet in het eten. Architect Lars Bo Poulsen ontwierp daarom een huis voor hen dat niet boven het duin uitkomt, maar wel twee verschillende, iets verspringende niveaus heeft, zodat het uit het duin omhoog lijkt te komen.

Lees het artikel in Scandinavian Living. Koop dit nummer in de winkel of online: http://www.vipwinkel.nl/magazines/wonen/scandinavian-living-2017-03-5