Deense merk AndLight combineert kunst en design in nieuwe samenwerking

In samenwerking met kunstenaar en beeldhouwer Tine Min heeft AndLight een nieuw concept gecreëerd van hoe kunst en design kunnen samengaan.

Steun voor kunst en cultuur

Het kan niemand zijn ontgaan dat design en kunst een belangrijk en wezenlijk deel uitmaken van de Deense cultuur. Het Deense designmerk AndLight wil de band tussen die twee versterken via een nieuwe samenwerking.

AndLight vindt dat kunst het verdient om op een stijlvolle manier belicht te worden, en met dit nieuwe initiatief wil het merk zowel nieuwe als gevestigde kunstenaars steunen en koesteren.

De bedoeling is om kunst op een innovatieve manier te presenteren tussen de exclusieve merken die AndLight ook in huis heeft.

Tine Min x AndLight

In samenwerking met kunstenaar Tine Min heeft AndLight een universum gecreëerd dat illustreert hoe kunst en design kunnen samengaan en hoe je – op een heel praktische manier – de innovatieve en organische vormen van kunst in je interieur kunt toepassen. Tine Min creëerde en selecteerde werken onder de titel AMORPHOUS, wat ‘zonder definieerbare vorm’ betekent. Ze worden tentoongesteld in de rustieke showroom van AndLight in Kopenhagen.

‘Toen ik voor het eerst de showroom van AndLight bezocht, wist ik zeker dat dit een bijzondere samenwerking kon worden. Het is een ruimte die gezien en gebruikt moet worden. Als kunstenaar wil ik hier nog meer diepte en ziel creëren,’ vertelt Tine Min.

Lees meer op de website van AndLight

Tine Min x AndLight beeldhouwwerk
© AndLight
Tine Min x AndLight beeldhouwwerk
© AndLight

Lees ook:

Tine Min x AndLight beeldhouwwerk
© AndLight