© Foto en styling: Stine Christiansen

'Spaghetti al limone' met citroen, parmezaanse kaas en peterselie

Leg het take away-menu weg en geniet in plaats daarvan van deze smakelijke maaltijd; Het kost geen tijd om te maken, maar zit boordevol smaak.

'Spaghetti al limone' is het bewijs dat simpel goed is!

Soms heb je echt niet meer dan 5-6 ingrediënten nodig om een heerlijke maaltijd, boordevol smaak te maken.

Hier is het de citroen die de hoofdrol speelt, de peterselie die een laatste boost geeft, maar de kwaliteit van de kaas die doorslaggevend is. Koop dus nu een echte parmezaan!

Als je een beetje vaardig bent in de keuken, duurt het maken van het gerecht niet langer, dan het al dente koken van je spaghetti + 1 minuut.

Recept voor spaghetti al limone

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 150 g spaghetti of een andere dunne pasta
  • sap en fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 37 g boter
  • ½ el olijfolie
  • ½ dl kookwater van de pasta
  • 25 g fijngeraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • peterselie

Zo maak je het

  1. Kook de pasta al dente, zoals aangegeven op de verpakking en giet het water af, maar bewaar 1 dl.
  1. Breng het citroensap, de citroenrasp, de boter, de olijfolie en het kookwater van de pasta al roerend aan de kook tot een licht romige saus.
  1. Roer meteen de vers gekookte pasta erdoor, samen met de parmezaanse kaas en proef.
  1. Verdeel over borden, bestrooi met gehakte peterselie en extra parmezaanse kaas en serveer direct.