© Tia Borgsmidt

Amandeltartjes met botercrème

Bij deze verfijnde taartjes geven we een zijdezachte botercrème plus garnering. Bak de taartjes in silicone vormpjes. Je kunt ze een paar dagen in een afgesloten bak bewaren in de koelkast.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Amandeltaartjes

  • 33 g boter
  • 33 g suiker
  • ½ eieren
  • 25 g amandelen
  • 8⅓ g tarwebloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • ¼ rasp en sap van biologische citroen

Botercrème

  • 25 boter
  • 12 poedersuiker
  • ¼ tl vanillesuiker
  • ½ el Baileys

Garnering

  • blauwe bessen
  • schuimpjes
  • eetbare bloemen, bv. oranje goudsbloemen of viooltjes

Zo ga je te werk

Amandeltaartjes

  1. Verwarm de oven voor op 175 oC hetelucht.
  1. Vet 12 silicone vormpjes in.
  1. Klop de boter en suiker zacht.
  1. Voeg een voor een de eieren toe.
  1. Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze tot amandelmeel.
  1. Meng amandelmeel, tarwebloem, bakpoeder, zout, citroensap en -rasp door de boter.
  1. Vul elk vormpje voor driekwart met beslag.
  1. Bak de taartjes in ca. 15 minuten goudbruin.
  1. Laat ze 15 minuten afkoelen in de vorm
  1. en stort ze op een rooster.

Botercrème

  1. Klop de boter met de mixer zacht.
  1. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en klop tot een egale massa.
  1. Breng op smaak met Baileys en vanillesuiker.
  1. Doe de crème in een spuitzak.

Serveren

  1. Spuit de crème mooi op de taartjes.
  1. Garneer met blauwe bessen, verkruimelde schuimpjes en eetbare bloemen.