
Zuurdesembolletjes
Het is oergezellig, zo’n zondagochtend met een ontspannen brunch. Met een klein beetje voorbereiding zet jij echte Deense 'Ryndstykker' op tafel - zuurdesembolletjes! Het is hip én traditioneel tegelijk, en bovenal heel lekker zo'n zuurdesembroodje.
DoorLone Kjær
Zuurdesembolletjes
Circa 9 stuks
Voor deze broodjes is zuurdesem nodig, dus enige planning is vereist. Begin er zo’n vier dagen van tevoren mee, of koop kant-en-klare zuurdesem als dat beter uitkomt. Het resultaat: knapperige, rustieke broodjes die een nachtje hebben gerezen.
Zuurdesem
- 60 gram tarwebloem
- 25 gram roggemeel
- 30 gram volkorenmeel
- 2 dl water
Meng de meelsoorten in een schaal en roer het water er goed doorheen. Laat 4 dagen afgedekt op het aanrecht staan. Roer tussentijds een paar keer door. De desem is klaar als hij naar bier ruikt.