Amandelcakejes met kardemom, bramen en vanillecrème

Het deeg is goed voor ongeveer 18 cakejes. En de cakejes die je niet nodig hebt, kun je invriezen om er op een andere dag van te genieten.

Je hebt het volgende nodig:

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 cakejes

Amandeldeeg

  • 16 g suiker
  • 16 g boter
  • eieren
  • 16 g grof gehakt marsepein
  • ½ el tarwemeel
  • ¼ tl gemalen kardemom
  • Pistache crunch voor topping

Vanillecrème

  • ¼ vanillestokje
  • ¼ el rietsuiker
  • ¼ eierdooiers
  • ¼ dl slagroom
  • ¼ el crème fraîche (38%)
  • ¼ bakje bramen

Decoratie

  • Kleine viooltjes

Bereidingswijze:

Deeg

  1. Klop suiker en boter wit en luchtig.
  1. Roer één voor één de eieren erdoor en roer de geraspte marsepein door het deeg.
  1. Meng tarwebloem met kardemom en roer dit door het deeg tot het één geheel is.
  1. Verdeel de helft van het deeg in een ingevette siliconen vorm - 9 kleine cakejes - en bestrooi met pistache crunch.
  1. Bak de cakejes ca. 25 minuten op 175 °C.
  1. Laat de cakejes afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt, die je opnieuw invet voordat je de rest van de cakejes gaat bakken.

De crème

  1. Splits het vanillestokje, schraap de korrels eruit en meng deze met de suiker. Doe vanillesuiker, eidooiers en room in een pan en klop de room op een gelijkmatig vuur, tot hij dikker wordt. Laat de crème nooit koken.
  1. Haal de pan van het vuur en klop de crème tot deze is afgekoeld.
  1. Roer de crème fraîche door de vanillecrème en verdeel deze over de bodem van twee kommen.
  1. Leg de amandelcakejes en bramen erop en garneer met de viooltjes.

Tip: We bakken de cakejes in een siliconen vorm voor mini roggebrood (ca. 3 x 7 cm), zodat de cakejes niet te groot worden,
maar ze kunnen ook prima gebakken worden in muffinvormpjes, mocht je ze wat groter willen. Vergeet dan niet de baktijd te verlengen.