Crème-doublies met room en frambozen

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

Créme-doublies

  • 50 g tarwebloem
  • 20 g poedersuiker
  • ⅓ tl vanillesuiker
  • 30 g boter
  • eidooier

Glazuur/garnering

  • 33 g poedersuiker
  • Verse munt

Marscarponecréme

  • vanillestokje
  • ⅓ el poedersuiker
  • ⅓ dl slagroom
  • 66 g mascarpone
  • wat poedersuiker

Zo ga je te werk:

Crème-doublies

  1. Doe bloem, poedersuiker en vanillesuiker in een kom en verkruimel de boter erdoor. Voeg de dooier toe en kneed het geheel snel tot een bal. Zet het deeg circa 1 uur in de koelkast .
  1. Verdeel het deeg in twee even grote delen en rol elk deel uit. Steek er 12 ronde vormpjes uit met een diameter van ca. 7 cm.
  1. Verdeel de koekjes over twee met bakpapier beklede bakplaten en bak ze in ca. 10 minuten op 175 °C hetelucht goudbruin. Laat afkoelen.

Glazuur/garnering

  1. Roer de poedersuiker met wat kokend water tot een glazuur en decoreer de helft van de koekjes daarmee. Garneer met muntblaadjes.

Mascarponecrème

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit boven de poedersuiker. Klop de slagroom en spatel de mascarpone erdoor. Voeg de vanillesuiker toe.
  1. Was de frambozen en droog ze voorzichtig.

Serveren

  1. Leg een koekje zonder glazuur op het bordje, doe er wat mascarponecrème en frambozen op en strooi er wat poedersuiker over. Leg er een koekje met glazuur en munt op en serveer.