Pavlova

  • 3 eiwitten (pas op dat er geen eigeel in achterblijft)
  • 1⁄2 tl wittewijnazijn
  • 100 g suiker
  • 80 g bruine basterdsuiker

Citroenroom

  • 1 vanillestokje
  • 4 el rietsuiker
  • 4 eidooiers
  • 2 dl slagroom
  • Rasp en sap van 1 biologische
  • Citroen

Garnering

  • Matchapoeder
  • Eetbare bloemen

Merengues met citroenroom vormen een friszoete afsluiting. Porseleinen bordjes van Menu.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær

Pavlova

  1. Verwarm de oven voor op 100°. Klop de eiwitten stijf. Klop de azijn er kort door. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot het mengsel dik, wit en stevig is. Spatel voorzichtig de basterdsuiker erdoor.
  2. Schep vier even grote porties van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Het hoeft niet heel netjes, als ze maar een mooie vorm krijgen.
  3. Droog/bak de merengues
  4. 1 uur en 20 minuten in de oven.
  5. Laat ze afkoelen.

Citroenroom

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg er boven de suiker uit. Klop de vanillesuiker met de eidooiers tot een romige massa. Klop de slagroom lobbig en meng de eidooiermassa erdoor. Breng op smaak met citroenrasp en -sap.

Serveren

  1. Leg de merengues op vier bordjes. Schep er citroenroom op en zeef er een beetje matchapoeder over. Garneer met eetbare bloemen.