Perentaart met marsepein-roomcrème.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 punten

Wat je nodig hebt:

  • 43 g tarwebloem
  • 12 g poedersuiker
  • ¼ snufje fijn zout
  • 31 g boter
  • ¼ eidooier
  • ¾ harde peren
  • 37 g suiker
  • ¼ liter water
  • ¼ citroen
  • 25 g boter
  • 18 g rietsuiker
  • ¼ vanillestokje
  • 75 g marsepein
  • ¼ dl slagroom
  • ¾ eieren
  • ¼ dl tarwebloem

Versiering:

  • Poedersuiker en kaneel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  1. Meng bloem, poedersuiker en zout en verkruimel de boter erdoor. Voeg de eidooier toe en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  1. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten en rol het uit tot het in de taartvorm met een diameter van ongeveer 24 cm past.
  1. Schil de peren, halveer ze en verwijder de pitten.
  1. Breng water, suiker en citroen aan de kook. Voeg de peren toe en kook ze 8 minuten tot ze iets zachter zijn.
  1. Klop boter, suiker, vanillezaadjes, marsepein en room tot een zachte massa.
  1. Klop de eieren erdoor en roer de gezeefde tarwebloem erdoor.
  1. Giet de amandelcrème in de taart en leg de peren erin, met de snijkant naar boven.
  1. Bak de taart op 200°C onder in de oven gedurende ca. 30 minuten.
  1. Serveer de taart koud met een dun laagje poedersuiker gemengd met een beetje kaneel.