Appeltaart de luxe

Probeer deze luxe versie van een klassieke appeltaart met zanddeeg en frangipane en natuurlijk veel zoete appeltjes.

Wat je nodig hebt:

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Zanddeeg

  • 50 g tarwebloem
  • 25 g poedersuiker
  • 30 g koude boter
  • ¼ klein ei

Frangipane

  • 37 g marsepein
  • 25 g rietsuiker
  • 25 g zachte boter
  • ½ eieren
  • 12 g tarwebloem

Vulling

  • appels
  • ¼ el gemalen kaneel
  • ¼ el rietsuiker
  • ½ el amandelstiften
  • Evt. crème fraîche of slagroom om te serveren

Bereidingswijze

Zanddeeg

  1. Doe de bloem en de poedersuiker in een kom en verkruimel de boter erdoor.
  1. Voeg het ei toe en meng het door het deeg.
  1. Zet het deeg ongeveer 1 uur in de koelkast.

Frangipane

  1. Verkruimel de marsepein in een kom en voeg de suiker en boter toe.
  1. Klopt het op tot een romige massa.
  1. Voeg dan al kloppend de eieren toe, één voor één.
  1. Voeg de bloem toe en meng het deeg.

Vulling

  1. Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes.
  1. Rol het deeg uit tot de grootte van een grote vorm zodat deze zowel de bodem als de zijkanten bedekt.
  1. Doe het deeg in de ingevette vorm en bedek met frangipane.
  1. Leg de appels met 4-5 dunne schijfjes bij elkaar in groepjes.
  1. Bestrooi met kaneel en suiker, en bak de taart in het midden van de oven op 175°C gedurende ongeveer 30 minuten.