Eenvoudig en heerlijk bananenbrood

Dit bananenbrood is supersnel en eenvoudig te maken, omdat je slechts een paar ingrediënten nodig hebt.

Als je een paar overrijpe bananen hebt liggen, dan ligt het voor de hand om dit bananenbrood te maken met pure chocolade (70%) met sinaasappelsmaak. Ook heel geschikt als dessert door de frisse sinaasappelsmaak.

Je kunt de chocolade gebruiken die je zelf het lekkerste vindt en door de stevige bite van het bananenbrood kun je het zo eten, of besmeren met boter of jam.

Wil je een heel andere en gezondere versie maken, laat dan de chocolade weg, of voeg noten aan het deeg toe.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pers.

Je hebt het volgende nodig:

  • 4 rijpe bananen (1 banaan voor de bovenkant)
  • 3 eieren
  • 100 g tarwebloem
  • 100 g fijngemalen havermout
  • 1 el stroop of vloeibare honing;
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillesuiker
  • ¼ tl zout
  • 50 g pure chocolade, bij voorkeur ongeveer 70%

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven op 180 graden hetelucht.
  1. Prak 3 bananen in een kom.
  1. Voeg eieren, stroop, kardemom, kaneel, bakpoeder, vanillesuiker, zout, havermout en bloem toe.
  1. Gebruik een blender of een staafmixer tot het deeg mooi vloeibaar is.
  1. Hak de chocolade in grove stukjes en roer ze door het deeg.
  1. Doe het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm.
  1. Snijd de laatste banaan in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Leg ze bovenop het deeg. Druk de schijfjes banaan een beetje in het deeg, maar niet te veel.
  1. Zet het bananenbrood in de oven en bak het ongeveer 40 minuten en laat het daarna in de vorm zitten zodat het nog even kan nagaren.
  1. Prik met een satéprikker in het brood. Als er nog deeg aan de prikker blijft plakken, moet het brood nog even terug in de oven.
© Camilla Bofill