Een picknick op het strand moet je voorbereiden, maar de hapjes zijn bijna nog lekkerder in het licht van de ondergaande zon. Glas met deksel van H. Skjalm P.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten & styling: Lone Kjær

Picknickbowl

4 personen

  • 100 g quinoa
  • 2 biefstukken
  • zoutvlokken en peper
  • 1 bos groene asperges
  • 1 bos lente-uitjes
  • 1 bos radijsjes
  • 100 g babyspinazie gomadare (sesamsaus)
  • 1 zakje waterkers
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Hier is hoe je het doet:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het 2-3 min. om en om. Laat even rusten en snijd het dan in plakken.
  3. Breek het houtige uiteinde van de asperges en stoom ze 1 min. Laat ze uitlekken en snijd ze in plakjes. Hak de lente-uitjes fijn. Maak de radijsjes schoon en laat het loof eraan zitten.
  4. Schik in laagjes in de potten: quinoa, spinazie, vlees, gomadare en asperges. Werk af met waterkers en sesamzaad. Geef de radijsjes erbij.