Risotto met knolselderij, geroosterde amandelen en gremolata

Je hebt het volgende nodig:

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Risotto

  • ½ kleine ui
  • ¼ knolselderij
  • 1 el olijfolie
  • 50 g pancetta
  • ½ teentjes knoflook
  • 150 g risottorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl bouillon
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
  • 25 g gezouten amandelen

Gremolata

  • ½ bosje peterselie
  • ½ onbespoten citroen
  • ½ teentjes knoflook

Bereidingswijze:

Risotto

  1. Hak de ui.
  1. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes.
  1. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de pancetta bijna krokant.
  1. Haal het van de pan en laat het uitlekken op een stuk keukenpapier.
  1. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de knolselderij en geperste knoflook even aan, zonder dat deze verkleuren.
  1. Voeg de rijst toe en roer het goed door.
  1. Schenk witte wijn in de pan en laat het verdampen.
  1. Verdun geleidelijk met bouillon en laat de rijst sudderen terwijl het vocht langzaam opgenomen wordt. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  1. Voeg geraspte Parmezaanse kaas en gebakken pancetta toe en roer rond.
  1. Breng de risotto op smaak met peper en zout.
  1. Hak de amandelen.

Gremolata

  1. Spoel en hak de peterselie.
  1. Rasp de schil van de citroen en meng deze met de peterselie en de geperste knoflook.
  1. Serveer de risotto met gehakte, gezouten noten en gremolata.