Zoete aardappelsoep met spicy kikkererwten en kokosmelk

De kikkererwten hebben een pittige smaak en we bakken ze in chipotle. De romige soep krijgt zijn heerlijke consistentie van de linzen.

Je hebt het volgende nodig:

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Spicy kikkererwten

  • 50 g gedroogde kikkererwten
  • ½ el olijfolie
  • Zeezout
  • ¾ tl chipotle (de hoeveelheid hangt af van hoe spicy ze moeten zijn)

Zoete aardappelsoep

  • 250 g zoete aardappelen
  • 37 g uradlinzen (kunnen worden vervangen door bijvoorbeeld rode linzen)
  • ½ kleine ui
  • ½ el olijfolie
  • 1 el rode currypasta
  • 1 tenen knoflook
  • ½ liter groentebouillon
  • ¼ blikje kokosmelk
  • Zout en peper

Extra

  • ½ bos verse koriander
  • Volkorenbrood

Bereidingswijze:

Spicy kikkererwten

  1. De dag ervoor: Doe de kikkererwten in een kom en bedek ze met koud water. Laat ze afgedekt in de koelkast staan ​​tot de volgende dag.
  1. Giet de kikkererwten af ​​en spoel ze af. Kook ze in vers water ca. 35 minuten. Giet de kikkererwten af ​​en droog ze goed af.
  1. Verhit olie in een pan en rooster de kikkererwten met de chipotle tot ze knapperig zijn. Breng ze op smaak met zout.

Zoete aardappelsoep

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in parten.
  1. Spoel de linzen goed af en laat ze uitlekken.
  1. Pel en snij de ui.
  1. Verhit de olie in een pan en voeg currypasta toe.
  1. Doe de ui, geperste knoflook en zoete aardappelen in de pan en bak het geheel een paar minuten.
  1. Voeg de linzen toe en giet bouillon in de pan. Laat het geheel gedurende ca. 20 minuten op laag vuur sudderen, met het deksel op de pan.
  1. Giet het kokende water af en pureer de soep, terwijl je hem geleidelijk verdunt met het kokende water, tot de soep een mooie romige consistentie heeft.
  1. Voeg kokosmelk toe, warm de soep op en breng hem op smaak met peper en zout.
  1. Als de soep te dik is, voeg dan meer bouillon toe.
  1. Serveer de soep met spicy kikkererwten, verse koriander en volkorenbrood.

TIP: Vergeet niet dat je de kikkererwten kunt weken en ruim van tevoren kunt koken. Maak indien nodig een grote portie en vries deze na het koken in voor later gebruik. Als het extra snel moet gebeuren, gebruik dan kikkererwten uit blik, maar vergeet niet om ze goed af te spoelen en af te drogen voordat je ze roostert.