6 personen

Crumble

  • 3 sneden zuurdesembrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zoutvlokken

Misodressing

  • 4 eetlepels witte miso
  • 1 kleine rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • Sap van 2 limoenen
  • 5 eetlepels sesamolie

Secreto ibérico

  • 600 g Secreto Ibérico
  • Zoutvlokken en peper
  • 1-2 little gems
  • Bonitovlokken
  • tuinkers

Gegrilde secreto ibérico heeft een diepe smaak, vooral in combinatie met een misodressing. Bamboe tafelloper, Color & Co, borden, Made by Mama en Lone Schubert, kannetje, Anna Bystrup Keramik.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær

Hier is hoe je het doet:

Crumble

  1. Verwarm de oven op 175° hetelucht.
  2. Snijd het brood in blokjes en meng ze met de olijfolie. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en strooi het zout erover. Rooster ze circa 10 minuten in de oven.

Misodressing

  1. Doe de miso in een kom. Schraap de zaadjes uit de peper en hak hem fijn. Pers de knoflook.
  2. Meng peper, knoflook, gember en limoensap door de miso. Roer ten slotte de sesamolie erdoor.

Secreto ibérico

  1. Haal het vlees ruim van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit een grillpan. Kruid het vlees met zout en peper en bak het aan weerszijden 1 minuut. Laat het rusten en snijd het dan in dunne plakken.

Opdienen

  1. Pluk de slabladeren van de krop, was ze en slinger ze droog. Verdeel de sla over de borden, leg er een paar plakken vlees op en sprenkel er misodressing over. Verkruimel de croutons en strooi ze erover. Garneer met wat bonitovlokken en tuinkers.