6 personen

Aziatische topping

  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Kleine eetbare bloemen

Oesters

  • 24 oesters

Oesters behoren tot de lekkerste delicatessen van de winter, en wij gaven ze een Aziatische touch. Wit linnen tafelkleed, Broste Copenhagen, glazen, Spiegelau.

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær

Aziatische topping

  1. Peldeuienenhakzefijn. Schraap de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Verwijderdeboven-en onderkant en de buitenste bladeren van het citroengras. Hak het citroengras fijn.
  2. Meng ui, citroengras, peper, limoensap en olijfolie.

Oesters

  1. Open de oesters en snijd ze los van de schelp.

Opdienen

  1. Leg de oesters op bordjes en sprenkel de topping erover. Garneer met de bloemen en drink er een glas bubbels bij.