© Getty Images

9 planten die geschikt zijn voor de badkamer - vooral in vochtige en donkere ruimtes.

Heb je een badkamer zonder ramen of met weinig daglicht? We hebben 9 planten op een rijtje gezet die goed gedijen in een donkere en vochtige omgeving en die de badkamer tot leven brengen.

© bakker.com

De graslelie reinigt de lucht

Heb je geen raam in je badkamer en ben je op zoek naar een plant die je badkamer wat op kan fleuren? Dan is de plant die graslelie heet een goede optie.

De graslelie doet het goed in een schaduwrijke omgeving, want hij verdraagt geen direct zonlicht.

Bovendien past de graslelie zich heel goed aan en het voordeel is dat hij goed werkt als luchtreiniger.

Het is ook een uitstekende hangplant, waardoor je de hoogte in kunt gaan en zo beter gebruikmaakt van de ruimte in de badkamer.

© Karl Thomas Moore

Huislook, de perfecte plant voor de kleine badkamer

Heb je weinig ruimte in je badkamer en kun je geen plant vinden die wat leven in de brouwerij brengt zonder al te veel plaats in te nemen? Dan is de huislook, een vetplant, een prima oplossing voor je badkamer, omdat het een kleine en mooie plant is.

De huislook is geschikt voor barre omstandigheden, zodat de plant tegen vrijwel alles bestand is.

Het huislook is bijzonder geschikt voor wie geen groene vingers heeft en vergt niet veel aandacht in de vorm van verzorging.

Het mooie van huislook is ook dat ze er in verschillende soorten zijn, en dat je ze kunt mixen en matchen naar jouw smaak.

© bakker.com

De klimvijg hangt prachtig in de badkamer

Dit is een voor de hand liggende plant voor in de badkamer, want hij staat mooi op een plank of rek, omdat de groene takken van de klimvijg losjes aan de plant hangen.

Hier heb je ook de mogelijkheid om de pot op te hangen zodat hij vrij van de vloer hangt. Het bijzondere van de klimvijg is dat hij niet uit mag drogen.

Omdat het een plant uit de jungle is, heeft hij veel vocht nodig, wat hem perfect maakt voor de badkamer.

© Getty Images

De orchidee brengt elegantie en kleur in de badkamer

De orchidee geeft kleur aan je badkamer en staat altijd prachtig, omdat hij ook wat elegantie toevoegt met zijn hoge en dunne verschijning.

Vaak krijgt de orchidee een plaats in de woonkamer, maar hij is ook heel geschikt voor de badkamer.

De orchidee is een tropische plant en doet het daarom het beste in een hoge luchtvochtigheid, hij komt bijvoorbeeld voor in Maleisië, Thailand en op de Filipijnen. In deze landen leeft de orchidee normaal gesproken van water uit regen, dauw en mist, dus een vochtige omgeving zoals de badkamer zal de orchidee blij maken.

© Getty Images

Nestvarens doen het goed zonder licht

Hou je van varens? Dan is er goed nieuws, want het is een heerlijke plant voor in de badkamer, omdat hij enorm geniet van de luchtvochtigheid.

De plant is mooi en heeft een unieke vorm. Hij heeft de prettige eigenschap dat hij een versnelde fotosynthese heeft en daardoor de lucht beter reinigt dan veel andere planten.

De plant is eenvoudig te verzorgen en heeft niet veel licht nodig. Bij te veel licht kunnen de bladeren zelfs geel worden. Daarom kunt je een nestvaren gerust in de badkamer zetten.

© Getty Images

De goudpalm zorgt voor een exotische sfeer

De goudpalm geeft een fantastische boost aan de badkamer, als je er de ruimte voor hebt. Als je niet te veel hebt staan in de badkamer, of als er een hoekje is dat moet worden opgevuld, dan is de volumineuze goudpalm een goede keuze.

Een goudpalm mag nooit in direct zonlicht staan, en valt in dezelfde categorie als de eerder genoemde planten, namelijk perfect voor de badkamer waar niet al te veel licht is.

Extra fijn aan de goudpalm is dat hij de lucht zuivert van kooldioxide en schadelijke stoffen, en dat kan in een afgesloten ruimte goed zijn voor de luchtwegen.

Lees ook:

© Getty Images

Aloë vera geeft een tropisch aura

Je kent aloë vera waarschijnlijk van verschillende huidverzorgingsproducten en als ingrediënt in zalven tegen zonnebrand en kleine brandwonden. Hij wordt zelfs omschreven als een 'wonderplant'.

En dat is niet voor niets, want de plant is goed in het reinigen van de lucht en het produceren van zuurstof. Dus hij is bijzonder geschikt voor in de slaapkamer, maar ook in de badkamer gedijt hij goed. De aloë vera-plant moet niet al te veel licht hebben, doet het goed in een hoge luchtvochtigheid en heeft bijna geen verzorging nodig.

© Getty Images

Droogbloemen zijn een veilige keuze

Droogbloemen zijn trendy en hoewel het geen plant is, kun je ze in bijna elke bloemenwinkel kopen. Als je iets wilt dat gewoon niet mis kan gaan, zijn droogbloemen een veilige keuze.

Een droogboeket is gemaakt van droogbloemen, waardoor het zowel prachtig kleurrijk als duurzaam is.

Het is bijzonder geschikt voor de badkamer omdat het in principe eeuwig mee kan gaan.

© Getty Images

De philodendron brengt leven in een donkere badkamer

De philodendron is een klimplant met hartvormige bladeren die de badkamer veel levendiger kan maken.

Het is goed om hem te laten klimmen, dan groeit hij het beste. Hij groeit prachtig rond een bamboestok en kan een kamer meer flair geven.

Van oorsprong komt de philodendron uit de jungle in Brazilië. Daarom verdraagt hij geen direct zonlicht en is het meest geschikt voor een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, zoals de badkamer.