© PIA ENGHILD

Balanceeract

Stad en natuur, oud en nieuw, Scandinavisch en oosterse mystiek – het is een kunst om ze met elkaar te verenigen. Balans is daarbij de rode draad in het Kopenhaagse huis met tuin van modeontwerper Naja Munthe.

30 maart 2017 door PETER NORDHOLM ANDERSEN

NAJA MUNTHE groeide op met de natuur van het platteland, maar als modeontwerper is ze veel meer een stadsmens. De balans tussen de dynamiek van de mode en de rust van de natuur komt sterk tot uitdrukking in haar huis. De antieke tafel op de voorgrond heeft een massief blad van zwart lei. De theepot is ook antiek en is gekocht in Parijs. De drie potjes zijn van Finnsdottir. Naja is gekleed in Munthes SS 17-collectie. In de zandgestraalde hoge pot staat een Japanse esdoorn. DE MOOIE TRAP verbindt

de stadstuin en het huis. Het graniet is met zijn ruwe oppervlak en groenige ondertoon precies uitgezocht bij het huis uit 1884. Het asymmetrische verloop van de treden maakt volgens tuinarchitect Tor Haddeland dat je al over de compositie gaat nadenken nog vóór je er een trap in ziet. Boven aan de am theatertrap is er een ruimte ontstaan die het huis verlengt met een vloer van steigerhout. 

Bekijk het hele artikel in Scandinavian Living

© PIA ENGHILD