© MIKKEL ADSBØL

De nieuwe boerderij van de fotograaf

Koele houtnuances, zachte stoffen in Scandinavische tinten, een hoog plafond en heel veel licht. De natuur is een deel van de inrichting bij een van de fotografen van Scandinavian Living. De stijl is eigentijds en klassiek tegelijk

6 november 2016 door KATRINE MARTENSEN-LARSEN

Om dichter bij de natuur te komen hebben fotograaf Mikkel Adsbøl en zijn vrouw Mette hun droomhuis gebouwd op twee hectare grond in het noorden van het Deense eiland Seeland – een witgepleisterd pand in boerderijstijl van 235 m2 groot, met uitzicht over bos en water.

‘We wilden onze boswandelingen niet meer als een weekendproject beschouwen. Daarom besloten we midden in de natuur te gaan wonen. Ook om onze jongens te laten opgroeien met ruimte en uitzicht op de velden. Het is leuk als ze ooit op een tractor leren rijden. Zo zijn we zelf ook opgegroeid,’ vertellen de twee.

Ruim drie jaar keek het gezin naar huizen op hooguit drie kwartier van Kopenhagen, waar Mikkel en Mette werken. Maar ze konden maar geen bestaand huis naar hun zin vinden, met uitzicht op bos en water en een stuk grond, dus ze moesten het zelf bouwen. Althans, laten bouwen.

‘We houden allebei van oude dingen met een doorleefde uitstraling, en we hadden dan ook nooit gedacht dat we in een nieuwbouwhuis zouden belanden, maar we konden gewoon niets vinden dat aan al onze wensen voldeed,’ vertelt Mikkel. 

Bekijk het hele artikel in Scandinavian Living