© JULIE BJARNHOFF

HET INTELLIGENTE HUIS

Dit luxueuze, met leer en gerookt eiken ingerichte appartement in Kopenhagen beschikt over technologische oplossingen van topkwaliteit.

6 november 2017 door ERIKRIMMER

5 minuten voor hij thuis is, popt er een welkomstberichtje op. Automatisch zet het appartement zijn lievelingsmuziek op en gaan de lichten aan. De garagedeur schuift open als een sensor zijn nummerbord herkent. Hij legt zijn vinger op het slot van de voordeur, en een van de meest luxe en slimste appartementen van Kopenhagen openbaart zich. Zo meteen komen er gasten voor een cocktailparty, dus hij tovert de keuken om in een woonkamermeubel door de keukenkraan te laten verzinken en een paar eikenhouten bladen te verplaatsen om de spoelbak en het fornuis te verbergen. In de bijkeuken haalt hij kokend water voor een kop ko e en bruisend water uit dezelfde kraan op de bar. De bel gaat, en hij ziet via de bewakingscamera dat het de koerier is met het eten dat hij heeft besteld. Een paar minuten later komen zijn vrienden binnen. Hij activeert de jazz-app en prompt klinkt er sfeervolle bossanova door de ruimte. Het feest kan beginnen. Als de gasten rond middernacht weer vertrekken, schakelt hij op zijn telefoon de nachtstand in, waarna alle lichten behalve de leeslamp bij zijn bed uitgaan. Het moderne leven. 

Koop dit nummer voor € 6,95 in de winkel of online: http://www.vipwinkel.nl/magazines/living/scandinavian-living-2017-05