© ANDREAS MIKKEL HANSEN

IN HET STILLE BOS

Midden in het bos, op slechts een paar honderd meter van de zee, ligt een gra sch pareltje van een vakantiehuis, ontworpen en gebouwd in de jaren 1970. Ruim veertig jaar later is het zwarte kubushuis met veel overtuiging en durf opgeknapt en fungeert het als toevluchtsoord voor een gezin uit de stad.

29 juni 2017 door SUSANNE HOLTE

Wanneer Marianne Kruse en Kasper Kolenda er even tussenuit willen, dan reizen ze met hun twee dochtertjes Astrid en Ellie naar Tibirke in Noord-Seeland. Daar nemen ze hun intrek in een zwart vakantiehuis, dat voor hen rust en stilte, verbondenheid, tijd voor elkaar en frisse lucht betekent.

Slechts een paar jaar geleden nam het gezin het huis in het bos over. Voor Marianne was het liefde op het eerste gezicht, al kon het huis wel wat aandacht, een schilderbeurt en extra ruimte gebruiken. De gra sche architectuur en met name de grote lap grond gaven de doorslag. Een aanbouw, een inke opknapbeurt binnenshuis en liters zwarte verf later hadden Marianne en haar gezin hun droomvakantiehuis.

Lees het hele artikel in Scandinavian Living. Koop dit nummer in de winkel of online: http://www.vipwinkel.nl/magazines/living/scandinavian-living-2017-03-5