JE WOONT NIET...

...IN HET NOORSE VESTERÅLEN OM BINNEN TE ZITTEN. MAAR SOMS ONTKOM JE ER NIET AAN – EN DAN NEEM JE DE NATUUR MET JE MEE.

21 september 2017 door NIKLAS HART

De zon zakt langzaam in zee. Je volgt hem vanaf de bank, vanuit de keuken of waar je je ook maar bevindt in de grote woonruimte. Aan de andere zijde verlies je je in de skyline van bergen, het natuurlijke Manhattan van de Lofoten-eilanden. Daar blijft je blik eventjes niet hangen aan het betoverende minimalistische interieur.

‘We wilden een huis dat licht naar binnen laat. Een plek waar we jn en beschut kunnen zitten, weer of geen weer, en waar we voelen dat we midden in de natuur zijn,’ aldus Halvor Walla. 

In 2009 kocht hij een oude, verlaten boerderij in Vesterålen, de eilanden ten noorden van de Lofoten-eilanden. Een klein verweerd monument voor vroeger. Halvor en zijn partner Cathrine Grimstad zagen direct mogelijkheden om de plek nieuw leven in te blazen, niet door landbouw maar door mensen ernaartoe te halen.

‘Het doel is toeristen aan te trekken die houden van de Noord- Noorse natuur en de Scandinavische architectuur. Het samenspel tussen die twee is magisch,’ vindt Halvor. 

Koop dit nummer voor slechts €3,95 i.p.v. € 6,95 in de winkel of online: http://www.vipwinkel.nl/magazines/living/scandinavian-living-2017-04-6