Klein Geluk Op Een Eiland

Op tien minuten van het Finse vasteland brengt woonredacteur Jonna Kivilahti de zomer door op een klein eilandje. Dit is slow living op een rustieke manier. 50 vierkante meter, zes mensen en geen elektriciteit.

21 september 2017 door DE REDACTIE

Al tien jaar brachten Jonna Kivilahti en haar gezin de zomer door in gehuurde huisjes in de Finse havenplaats Hanko. Vakantie aan zee werd een traditie. Dus toen Jonna de tip kreeg dat er iets verderop in de Finse archipel, bij de plaats Inkoo, een vakantiehuis te huur was voor de lange termijn, greep ze haar kans.

‘De ligging was perfect, en we hebben verschillende vrienden in de buurt wonen, ’ vertelt Jonna, die in het dagelijks leven werkzaam is als stylist, blogger en woonredacteur. 

Het gezin propte een busje vol met in de loop der tijd verzamelde meubels. De eigenaar van het huisje uit de jaren 1960 had het precies zo gemoderniseerd als Jonna voor ogen stond, met witte binnen- en zwarte buitenwanden. De oude houten vloer kreeg een likje verf, waarna de meubels op hun plek werden gezet. Jonna wilde op het eiland alleen natuurlijke materialen gebruiken, wat resulteerde in een heel Scandinavisch, gezellig en esthetisch interieur. 

Koop dit nummer voor slechts €3,95 i.p.v. € 6,95 in de winkel of online: http://www.vipwinkel.nl/magazines/living/scandinavian-living-2017-04-6