© INGER MARIE GRINI

LIEFDE VOOR GOEDE MATERIALEN

Binnenhuisarchitect Camilla Akersveen betrok onlangs haar geheel gerenoveerde huis in Oslo. De stijl is onmiskenbaar Scandinavisch en de nadruk ligt op goede materialen en een harmonieus kleurenpalet.

5 december 2017 door CECILIE MOLVÆR JØRGENSEN

Binnenhuisarchitect Camilla Akersveen is partner bij het architectenbureau Oslo Interiør in de Noorse hoofdstad en werkt met grote interieurprojecten. Dat kwam goed van pas toen ze met haar partner Erik William Welle-Strand het huis van diens oma betrok en aan een grote verbouwing begon. Het huis is in 1947 gebouwd, en toen Eriks oma overleed, mochten ze het kopen. Camilla droomde al haar hele leven van een huis vol mogelijkheden, en die droom ging zo in vervulling. Het was makkelijker geweest om het huis te slopen en opnieuw op te bouwen, maar ze kozen ervoor het te laten staan. Het moest echter volledig op de schop. De elektrische installatie en alle ramen werden vervangen. De muren werden geïsoleerd, er werd vloerverwarming aangelegd en er kwamen een nieuwe badkamer en keuken. Het enige waaraan niets is veranderd, is de voordeur. Tot nog toe. Camilla ontwierp de indeling van de ruimtes en een aantal maatoplossingen zelf. Maar enkele van haar ontwerpen bleken in de praktijk toch wat aan de ambitieuze kant.

Koop dit nummer voor € 6,95 in de winkel of online: http://www.vipwinkel.nl/magazines/living/scandinavian-living-2017-06-8