© ANDREAS MIKKEL HANSEN

MINIMALISME MET GROTE GEBAREN

Een ingetogen stijl kenmerkt het huis van Jonas Bjerre-Poulsen, architect en partner bij Norm Architects. Hij woont hier met zijn vrouw Christine en hun twee kinderen.

20 december 2017 door ELISABETH KRUSE/GLOTTIPRESS en JAKOB L. FALHOF

Zodra je over de drempel van het huis van Christine en Jonas Bjerre-Poulsen stapt, besef je dat hier mensen wonen die weten wat ze willen op het gebied van design en interieur. In deze smaakvolle woning is geen detail overgelaten aan het toeval. Van de betonnen vloer, die vanaf de voordeur als een fraaie, grijze zee door alle ruimtes loopt, tot de gordijnen die in grote plooien langs de manshoge ramen hangen. Als er zoiets als minimalistische overdaad bestaat, dan wordt het door dit huis belichaamd.

De 105 jaar oude villa ten noorden van Kopenhagen was van oorsprong een zomerresidentie van een familie uit deze stad met een voorliefde voor Franse weelderigheid. Toen het huis te koop kwam, hadden Christine en Jonas er al een tijdlang een oogje op. Ze woonden in de buurt en konden daardoor de overstap maken zonder dat hun kinderen Clara en Benjamin van school hoefden te veranderen of verder weg zouden komen te wonen van hun vriendjes en vriendinnetjes.

Koop dit nummer voor € 6,95 in de winkel of online: http://www.vipwinkel.nl/magazines/living/scandinavian-living-2017-06-8