© GERT SKÆRLUND ANDERSEN

Welkom bij SCANDINAVIAN LIVING

14 september 2016 door Charlotte Ravnholt

Scandi-cool, Scandi-homes, Scandi-living. Die begrippen hebben de laatste paar jaar internationaal bekendheid gekregen. Maar wat maakt de Scandinavische (levens)stijl zo bijzonder? En waarom wordt dat wat wij in Scandinavië doen en kunnen over de hele wereld gewaardeerd en gekopieerd? 

Dat ligt aan verschillende dingen: een goede designcultuur en sterke tradities, ambachtelijkheid, esthetiek, eenvoud, simpele lijnen, eerlijkheid en transparantie. En een bepaalde sensualiteit en zinnelijkheid die soms wordt omschreven als nordic simplicity of human minimalism. 

De Scandinavische stijl is ook pretentieloos, want we zijn meer geïnteresseerd in kwaliteit dan in trends. Daarom zijn we tijdloos, en bovendien duurzaam. Kwaliteit is namelijk een investering in de toekomst. Maar bovenal gaat het om sfeer en gezelligheid. Een huis is geen plek, maar een gevoel. En dit alles proberen we aan onze lezers over te brengen. 

BO BEDRE, het grootste woonblad van Noord-Europa, is sinds 1961 het favoriete woonmagazine van de Denen. Steeds opnieuw proberen we Scandinavisch design in een moderne context te plaatsen. We respecteren onze wortels en ons erfgoed uit het Danish Modern-tijdperk in de jaren 1950 en 1960, maar dagen die tegelijkertijd ook uit. In Scandinavian Living by BO BEDRE gaat het om het design, het interieur, de architectuur en de levensstijl uit het hoge noorden.

Alles waar we in Scandinavië om bekendstaan – licht, kleuren en natuurlijke materialen – geven we een moderne twist. En waarom brengen we Scandinavian Living uit in Nederland? Omdat Scandinaviërs en Nederlanders veel met elkaar gemeen hebben.

Er zijn veel parallellen op het gebied van bijvoorbeeld designcultuur, stijl en interessante ontwerpers. Ik heb persoonlijk altijd een voorliefde gehad voor Nederlandse ontwerpers, en in de loop der jaren heb ik veel en belangrijke inspiratie opgedaan op mijn reizen naar Nederland. Die link tussen onze landen, ook in mentaliteit, is de reden dat wij dit tijdschrift nu lanceren. Het is een extract van het beste dat we kennen (en kunnen) voor alle Nederlanders met een zwak voor Scandinavië.

We bieden je een kijkje in Scandinavische huizen, groot en klein, in de stad en op het platteland. En we laten het nieuwste design en de nieuwste trends zien. Je krijgt tips om te shoppen en gidsjes voor grote steden in Scandinavië. We brengen portretten van interessante ontwerpers, en elk nummer bevat recepten van menu’s die zijn geïnspireerd door de nieuwe Scandinavische keuken.

Elk nummer heeft een overkoepelend thema. Kortom: we selecteren elke keer het beste Scandinavische design voor jou. Scandinavian Living by BO BEDRE is het tijdschrift voor jou als je ook zo’n Scandimaniac bent en op de hoogte wilt blijven van een van de grootste woontrends van het moment: Danish Modern 2.0.

En vergeet niet: een huis moet jouw verhaal vertellen en een afspiegeling zijn van alles waar jij van houdt. Less house, more home, zoals de Engelsen het zo mooi zeggen. Verheug je op pagina’s vol inspiratie voor het creëren van een huis met een hart. Welkom ...


Charlotte Ravnholt,
Hoofdredacteur