Auping Royal Pure White bed beige overtrek
© Auping

6 gezonde tips voor een betere nachtrust

Geef je slaapkamer een make-over en haal meer uit je nachtrust.

25 maart 2020

Goed slapen is een belangrijk fundament voor een goede dag. De omgeving waarin je slaapt, speelt een grote rol als je het beste uit je nachtrust wilt halen.Daarom hebben we een paar tips op een rij gezet om je slaapkamer optimaal in te richten voor een goede nachtrust. En dan ben jij weer fris en uitgerust – elke ochtend!

#1 Creëer een geborgen sfeer

We zijn er van nature op ingesteld om in het nachtelijke donker te slapen. Denk daarom bij de inrichting van je slaapkamer goed na over de kleuren die je om je heen wilt hebben.

Kies voor donkere, kalmerende kleuren, bij voorkeur blauwtinten. In de kleurenpsychologie is het namelijk een bekend gegeven dat blauwe kleuren in de slaapkamer het lichaam helpen om beter te slapen. Uit slaaponderzoek blijkt onder andere dat blauw de bloeddruk verlaagt en een rustgevend effect heeft. 

#2 Laat planten de lucht zuiveren

Planten zijn onmisbaar in het slaapkamerinterieur. Ze dragen bij aan een gezonder binnenklimaat door de lucht in de slaapkamer te zuiveren. Vooral de sanseveria en de Ficus benjamina of treurvijg zijn hiervoor geschikt. 

#3 Goed liggen is goed slapen

Het belangrijkste uitgangspunt voor een betere nachtrust is uiteraard een goed bed. Auping ontwikkelde het droombed Boxspring Original, dat een luxueuze look-and-feel heeft, zodat je lekker kunt slapen in weelde. Het geheim is onder andere dat de iconische spiraalbodem van Auping onder het matras in de box is geïntegreerd, wat zorgt voor optimale steun, ventilatie en comfort.

Het is belangrijk dat je matras aansluit bij de unieke behoeften van jouzelf en van je partner. Auping heeft vijf verschillende ontwerpen met verschillende niveaus van stevigheid en comfortzones. Die kunnen bij een tweepersoonsbed worden gecombineerd, waardoor je allebei zo goed mogelijk kunt slapen. Zo is Aupings matras Vivo temperatuurregulerend, wat perfect is als je een snelle stofwisseling hebt, veel sport, in de overgang bent of het gewoon snel warm hebt ’s nachts. Bovendien heeft het matras een flexibele heup- en schouderzone. Check als je twijfelt welk matras je moet kiezen de matrasadviseur van Auping

Auping Royal Pure White bed beige overtrek
Auping Royal Pure White © Auping

#4 Lekker koel

De temperatuur van je slaapkamer is van groot belang voor de kwaliteit van je slaap. De deskundigen zijn het niet helemaal eens over de perfecte slaaptemperatuur, en dat zal ook voor iedereen een beetje anders zijn. Maar het staat vast dat de optimale temperatuur een stuk lager ligt dan die in de gemiddelde woonkamer. Probeer wat voor jou het beste werkt en denk eraan dat de lucht best koel mag aanvoelen, want onder de dekens is het lekker warm. 

#5 Beddengoed

Fraai beddengoed maakt de slaapkamer mooier en verbetert de slaapervaring. Aupings beddengoedcollectie is van hoge kwaliteit en OEKO-TEX® 100-gecertificeerd. Dat wil zeggen dat de stoffen duurzaam zijn geproduceerd, zonder schadelijke chemicaliën. Kies jouw favoriet!

#6 Digital detox

Houd je slaapkamer schermvrij. Het blauwe licht dat schermen uitstralen, remt de natuurlijke aanmaak van het slaaphormoon melatonine en heeft zo een nadelige invloed op je nachtrust. Verban mobiele telefoons, tablets en tv-schermen daarom uit de slaapkamer. Maak er een gewoonte van ze in een andere kamer te gebruiken en lees een boek of tijdschrift als je voor het slapengaan nog even wilt ontspannen.