Luxe appeltaart met frangipane en veel zoete appeltjes op een bodem van klassiek zanddeeg - het is moeilijk om hier iets verkeerds te doen. Serveer eventueel met crème fraîche of slagroom.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Appeltaart de luxe

Probeer de luxe versie van de klassieke appeltaart.

13 oktober 2021 door Lone Kjær

Appeltaart de luxe


8 personen

Probeer deze luxe versie van een klassieke appeltaart met zanddeeg en frangipane en natuurlijk veel zoete appeltjes.



Wat je nodig hebt:


Zanddeeg

  • 200 g tarwebloem

  • 100 g poedersuiker

  • 120 g koude boter

  • 1 klein ei


Frangipane

  • 150 g marsepein

  • 100 g rietsuiker

  • 100 g zachte boter

  • 2 eieren

  • 50 g tarwebloem


Vulling

  • 5 appels

  • 1 el gemalen kaneel

  • 1 el rietsuiker

  • 2 el amandelstiften

  • Evt. crème fraîche of slagroom om te serveren

Bereidingswijze:


Zanddeeg

  1. Doe de bloem en de poedersuiker in een kom en verkruimel de boter erdoor.

  2. Voeg het ei toe en meng het door het deeg.

  3. Zet het deeg ongeveer 1 uur in de koelkast.


Frangipane

  1. Verkruimel de marsepein in een kom en voeg de suiker en boter toe.

  2. Klopt het op tot een romige massa.

  3. Voeg dan al kloppend de eieren toe, één voor één.

  4. Voeg de bloem toe en meng het deeg.


Vulling

  1. Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes.

  2. Rol het deeg uit tot de grootte van een grote vorm zodat deze zowel de bodem als de zijkanten bedekt.

  3. Doe het deeg in de ingevette vorm en bedek met frangipane.

  4. Leg de appels met 4-5 dunne schijfjes bij elkaar in groepjes.

  5. Bestrooi met kaneel en suiker, en bak de taart in het midden van de oven op 175°C gedurende ongeveer 30 minuten.

  6. Bestrooi met de amandelstiften en serveer evt. met crème fraîche of slagroom.


© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær