© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær

Gebakken tofoe met paddenstoelen, spinazie en tomaat

Tofoe is een bron van eiwitten, en een snijvaste variant smaakt heerlijk als hij krokant gebakken wordt. Hier geserveerd met gebakken paddenstoelen, spinazie en tomaten.

22 juni 2021 door Lone Kjær

4 personen

Gebakken tofoe

  • 1 pakje tofoe, ca. 200 g 
  • 1-2 el olijfolie 
  • Zoutvlokken en peper

Paddenstoelen

  • 200 g paddenstoelen, zoals 
  • Shiitake en champignons 
  • 1-2 el olijfolie
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst 
  • 100 g babyspinazie
  • 1 bakje cherrytomaten 
  • Zoutvlokken en peper 


Vlees mis je niet als je krokant gebakken tofoe ontdekt, hier geserveerd met paddenstoelen met knoflook, spinazie en tomaten. Ook heerlijk met verkruimelde geitenkaas, maar dan is het niet meer vegan. Zowel kom als bord zijn van keramiste Kristina Vildersbøll.  

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær
Gebakken tofoe
  1. Snijd de tofoe in 8 plakken. Verhit de olie in een pan en bak de tofoe in 2-3 minuten aan weerszijden knapperig. Bestrooi met zout en peper.
Paddenstoelen
  1. Maak de paddenstoelen schoon. Verhit de olie in een pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur. Bak knoflook en spinazie even mee tot de spinazie is geslonken.
  2. Snijd de tomaten in vieren en roer ze door de spinazie en paddenstoelen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schik de tofoe in kommen en schep paddenstoelen, spinazie en tomaat erop.

TIP: Als je niet vegan eet, kun je er wat geitenkaas boven verkruimelen. Je kunt de tofoe ook vervangen door een goede biefstuk en serveren met in knoflook gebakken paddenstoelen.