© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær

Bruschetta met bonencrème, spicy avocado en kool

Een romige bonencrème op geroosterd zuurdesembrood is een geweldige start van de avondmaaltijd. Het hapje wordt afgetopt met avocado, knapperige kool en een snufje chipotle.

21 mei 2021 door Lone Kjær

4 personen 

Bonencrème 

  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst sap en rasp van
  • 1 onbespoten citroen
  • 4 el olijfolie
  • Zoutvlokken en peper


  • 8 sneden zuurdesembrood
  • 2 avocado’s
  • Chipotle
  • 1 handje rode boerenkool
  • Olijfolie 

Knapperig zuurdesembrood met een romige crème van zwarte bonen gegarneerd met avocado, chipotle en knapperige kool is een makkelijk voorgerecht dat het met glans kan opnemen tegen de bekende bruschetta met tomaten. De borden zijn van Viki Weiland, het aardewerken schaaltje is van Tina Marie CPH en het bestek is van Artilleriet. Het linnen servet is van Broste Copenhagen. 

© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær

Hier is hoe je het doet:


  1. Laat de bonen uitlekken en maal ze in een blender fijn met knoflook, citroenrasp, -sap en olijfolie. Mix tot je een hummusachtige consistentie hebt. Verdun met olijfolie voor een fijnere consistentie. Breng de bonencrème op smaak met zoutvlokken en peper.
  2. Rooster of gril het brood.
  3. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in plakken.
  4. Beleg het brood met bonencrème en avocado, en strooi er wat chipotle over. Garneer met de kool en druppel er wat olijfolie over.