© Styling: Lone Kjær, Foto’s: Tia Borgsmidt

Takoyaki met langoustines en ingelegde gember

Japanse poffertjes met een smakelijke vulling van langoustines en ingelegde gember. Geef iedereen er twee of drie. Uiteraard coronaproof geserveerd.

19 april 2021 door Lone Kjær

6 personen/ca. 18 stuks 

Beslag

  • 250 g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren
  • 4 dl dashi (meng 1 eetlepel Japanse visfond of dashipoeder met 4 dl kokend water) Olie of boter om in te bakken

Vulling

  • 300 g langoustines zonder schaal plakjes ingelegde gember

Topping

  • Japanse mayonaise paar bosuitjes, fijngesneden zwart sesamzaad

Deze Japanse hartige poffertjes heten takoyaki en zijn gevuld met langoustines. Rond dienblad van bamboe, Ib Laursen, vaas, Anna Bystrup Keramik, kommen van kokosnoot, Helsam. 

Hier is hoe je het doet:

Beslag

• Doe de bloem en het zout in een kom. Roer de sojasaus erdoor. Voeg de eieren toe.
• Klop het beslag tot een glad geheel, terwijl je geleidelijk dashi toevoegt.

Vulling

• Pel de langoustinestaarten. Verwijder de darm en snijd de langoustines in plakjes.

• Verhit een poffertjespan. Bestrijk met olie of boter en giet het beslag erin. Leg wat langoustine en gember op het beslag voor het stolt. Giet er nog wat beslag over en draai de takoyaki’s voorzichtig om. Bak ze knapperig.

Opdienen

• Leg voor iedereen twee à drie poffertjes in een kom en druppel er wat mayonaise op. Strooi er bosui en zwarte sesamzaadjes over.