Doorkijkje naar de woonkamer. Aan de bakstenen muur hangt een 3D-werk van Edith Beurskens.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

In de entree zijn glazen puien geplaatst. De oude balken zijn in het zicht gehouden. In de nis naast de entreepuien staat een vaas van ferm LIVING. De vazen naast de trap zijn van Pols Potten.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

Lase en Linda wonen samen met hun vier kinderen in een historisch koetshuis. Het is onderdeel van Landgoed de Wittenburg in Wassenaar, waar zich naast het koetshuis ook een kasteel, een aantal bijgebouwen en een park bevinden.

Lase, die ondernemer is in diverse branches, emigreerde als kind van China naar Nederland. Daar ontmoette hij later zijn vrouw Linda, die vanuit China naar Nederland was gekomen voor haar studie. Sinds kort wonen ze met hun vier kinderen in het koetshuis op Landgoed de Wittenburg. Vanwege de ruimte, de natuur en de vele voorzieningen is de plek geliefd bij het hele gezin.

Het ene deel van het huis biedt toegang tot de grote keuken en de bovenverdieping. Ook hier zijn de houten balken zichtbaar gelaten.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

De ovale eettafel heet Cone en komt van Keijser & Co. Eromheen staan Form Armchair-stoelen van Normann Copenhagen via Flinders. Op de tafel staat keramiek van Anouk Martijn uitgestald.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

Vanuit de eetkamer kijk je naar twee kanten uit op de fraaie omgeving. De grote hanglamp boven de tafel heet Orbit Brass.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

Voor het hoge raam in de keuken staat een antieke Chinese vaas.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

Het bijzondere aan de woning is dat het gaat om een rijksmonument, waarvan het exterieur en de uitstraling behouden moesten blijven. De transformatie van de twee voormalige koetshuizen tot één woning is gerealiseerd door Schouten Architecten. De oude poort, waar vroeger paard-en-wagens doorheen reden, is zo veel mogelijk in de originele staat hersteld door de entreepuien terug te leggen en de bestrating in de doorgang te laten doorlopen. De plek waar de koetsdeuren zaten is opnieuw opengemaakt en voorzien van glas.

Op deze manier krijgt het koetshuis zijn oude charme terug en worden de twee oorspronkelijke huizen met elkaar verbonden tot één ruime woning. Het ene deel bevat de grote leefkeuken en biedt toegang tot de bovenverdieping met slaap- en badkamers en een werkkamer, in het andere deel zit de woonkamer en heb je ook toegang tot de bovenverdieping, waar zich meer slaapkamers en badkamers bevinden.

Binnen is de woning verduurzaamd en van alle moderne gemakken voorzien, waarbij de ruimtes zo veel mogelijk open zijn gehouden en er mooie zichtlijnen zijn gecreëerd.

De strakke zwarte keuken is van Dekker Keukens. Boven het grote keukeneiland hangen Laser Black-lampen. De keramiek is van Anouk Martijn.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

De wanden van de woonkamer hebben een vrij donkere kleur, wat de ruimte een geborgen gevoel geeft. De langwerpige haard van Dru geeft sfeer. De banken en de salontafel komen van Keijser en Co. De bruine keramieken schaal is van Anouk Martijn. Ernaast staat de Arco Candle Holder van Foresta.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

De sikkelvormige sofa nodigt je uit om te gaan zitten. Het is de Julep van Tacchini, gekocht bij Mobilia Amsterdam. De salontafel is de Slit Table van Hay. Het ronde vloerkleed is van Frankly Amsterdam.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

Het houten dienblad op pootjes is de Aldea Tray van Foresta. Erop staat een kopje van Anouk Martijn. De Reverse Table Lamp is van Menu.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

Vanwege het vele licht is de grote woonkeuken met vide de favoriete plek van het grote gezin. Hier komen ze samen om wat te eten en drinken en om de dag door te nemen. En dankzij de open ruimtes en verbindingen kunnen ze ook als ze niet bij elkaar zitten toch contact houden.

De royale bank biedt genoeg ruimte voor het zeskoppige gezin. Achter de bank staat een lange sidetable van Keijser & Co. Erop staan de tafellamp Atollo 50 Metal van Oluce, een kandelaar van by Lassen, potten van Tine K Home en paardenbeeldjes van Hermès. De kleine theepot en het kopje op de salontafel zijn van Hasami via The Fine Store.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

De lamp Sawaru van Flos bestaat uit twee cilinders.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

De oude poort is zo veel mogelijk in de originele staat hersteld door de entreepuien terug te leggen en de bestrating in de doorgang door te laten lopen.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

Elke slaapkamer in het koetshuis heeft zijn eigen badkamer. Deze is uitgevoerd in hout en marmer, met roze accenten. Het wastafelmeubel komt van Passier Bathroom & Wellness.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

De woonkamer in het andere deel van de woning heeft een fijne warme sfeer door de relatief donkere muren en kozijnen en de open haard. Royale banken bieden genoeg plek voor het hele gezin. Een tussen- wand splitst de woonkamer in twee delen, zodat er op elk moment van de dag kan worden voorzien in verschillende behoeften. Tevens brengt de wand een warm, knus gevoel in de grote ruimte.

In de hele woning is gekozen voor meubels met de juiste balans tussen vormgeving, functionaliteit en grootte, die bij zowel de ouders als de kinderen passen. De inrichting was voornamelijk het werk van Linda, waarbij ze advies kreeg van interieur- ontwerper Natasja Molenaar van Namo.

Vanuit bed kijk je uit op de bomen. Het bed is van Vispring via Byron & Jones in Den Haag.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio

De twee oude koetshuizen zijn samengevoegd tot één ruime woning.

© Foto: Marjon Hoogervorst, Styling: Pathou Studio