Design-klassieker Royal Copenhagen komt met nieuwe kleur na jarenlang experimenteren

De Deense koninklijke porseleinfabriek Royal Copenhagen heeft een aantal klassiekers in nieuwe kleuren gepresenteerd. Onlangs lanceerde het bijna 250 jaar oude merk twee collecties in het zwart en nu ziet ook een nieuwe, frisse kleur het levenslicht.

Kleurexperimenten zijn een vast onderdeel van de werkwijze bij Royal Copenhagen, dat eerder dit jaar twee nieuwe collecties in het zwart lanceerde - een kleur die al lang in de maak was.

Hetzelfde geldt voor de nieuwste toevoeging aan het kleurenassortiment: een fris frambozenrood, dat Royal Copenhagens reis naar een dynamischer en gevarieerder kleurgebruik versterkt.

De kleur mag dan nieuw zijn, het is al heel lang in de maak... Royal Copenhagen heeft een traditie om terug te gaan in de geschiedenis om het ontwerp van de toekomst te creëren.

Aan het einde van de 19de eeuw vonden enkele nieuwe kleuren hun weg naar het klassieke patroon nr. 1, ook wel in het Deens 'Musselmalet Riflet' genoemd. Onder de kleuren was een frambozenrood, dat werd verkocht in de exclusieve winkel Tiffany's in New York, en dat nu - meer dan 100 jaar later - de inspiratiebron is geweest voor de nieuwe kleur, die Royal Copenhagen 'koraal' heeft genoemd.

Senior Designer bij Royal Copenhagen, Rikard Leander, zegt dat het ontwerpteam er al lang over nadenkt om de frambozenrode kleur een meer ingetogen en bruikbare uitdrukking te geven:

  • Door de klassieke patronen in koraal te kleden, voegen we een kleur toe, die tegelijkertijd modern en tijdloos aanvoelt. Het is een kleur die op zichzelf sterk staat en tegelijkertijd mooi speelt met het blauw. Dit breidt de mogelijkheden uit voor het combineren van onderdelen van verschillende serviezen. We weten dat veel van onze verzamelaars dit waarderen.
Royal Copenhagen Halvblonde Koral
© Royal Copenhagen
Koral Musselmalet Halvblonde sukkerskål med låg
© Royal Copenhagen

Twee collecties in de kleur koraal

De roze kleur is gelanceerd in twee collecties: Coral Lace en Coral Fluted Half Lace, en bestaat uit vier kopjes, twee kleine bordjes, een gevarieerd aanbod aan serveerschalen, een suikerpot en een kannetje. Daarnaast worden deze zomer vier nieuwe serviesonderdelen toegevoegd aan de Coral Fluted Half Lace.

Het nieuwe porselein is verkrijgbaar op de website van Royal Copenhagen en te koop bij geselecteerde winkelketens.

Bekijk hier de foto's van het nieuwe servies.

Lees ook: