Limited edition tafel van afvalhout
© Studio HENK

Studio HENK en waste-to-product bedrijf Renewi lanceren een limited edition tafel van afvalhout

De twee bedrijven fuseerden hun expertise met als eindresultaat een Slot eettafel, gemaakt van 100% gerecycled naaldhout en mooi dat hij is!

Koplopers

"We geloven sterk in het delen van kennis en zijn altijd op zoek naar partnerships die innovatie op het gebied van productieprocessen of materialen teweeg kunnen brengen. Deze samenwerking is absoluut een hele mooie stap in onze reis naar een afvalvrije meubelindustrie,"* vertelt Corine de Bruijne, Head of Sustainability bij Studio HENK. En dus komen twee industrie pioniers samen met een groter doel. Renewi streeft ernaar het meest erkende waste-to-product bedrijf te zijn en richt zich op het zoveel mogelijk waarde halen uit afval, in plaats van op verwijdering door middel van verbranding of storten en van circulair design gaat Studio HENK’s hart sneller kloppen. Hun missie: de meubelindustrie van binnenuit te revolutionaliseren en in de toekomst volledig afvalvrij te maken. Van gezamenlijke duurzame ambities, naar een duurzamere toekomst!

Limited edition tafel van afvalhout
© Studio HENK
Limited edition tafel van afvalhout
© Studio HENK

Doelbewuste designmeubels

De Slot eettafel van 100% gerecycled naaldhout is het resultaat van een reeks stappen die Studio HENK zette om een duurzamer meubelmerk te worden.

En bij het ontwikkelen van de tafel ging Renewi op zoek naar de beste manier om afvalhout uit de afvalstroom te selecteren. Balken van hout worden met grijpers uit het afval geselecteerd en spijkers en schroeven nauwkeurig verwijderd. Studio HENK richtte zich op het schaalbaar maken van deze techniek voor grotere meubelproducties. Het teruggewonnen hout wordt vervolgens op de juiste maat gezaagd en klaar gemaakt voor productie, van in dit geval een eettafel en wat voor één!

Limited edition tafel van afvalhout
© Studio HENK

De Slot eettafel

De Slot eettafel is een van de populairste bestaande designs van Studio HENK. Een verfrissend plat ovaal ontwerp met subtiele ronde vormen. Het gerecyclede hout dat gebruikt is voor deze tafel doet niets af aan de eenvoud en verfijnde uitstraling die kenmerkend is voor Studio HENK. De tafel is beschikbaar met een plat ovaal tafelblad in de afwerkingen natural light en zwarte beits en is samen te stellen in vijf maten, vanaf 2 tot 3 meter lang. Studio HENK en Renewi zijn samen aan het kijken hoe deze productiemethode in de toekomst ook toegepast kan worden op andere stukken uit de collectie en wij kunnen niet wachten!

Limited edition tafel van afvalhout
© Studio HENK