Studio HENK opent flagshipstore in Amsterdam

De derde winkel 'The Home of Studio HENK' van het designmerk huist in een monumentaal pand aan de Rozengracht, dat speciaal door Studio HENK in ere is hersteld.

De Studio HENK lifestyle

De nieuwe Studio HENK flagshipstore heeft een oppervlakte van bijna 1.000 m2 - verdeeld over drie etages - en is daarmee de grootste en meest uitgebreide winkel van het Nederlandse designmerk. Meer dan een winkel is 'The Home of Studio HENK' echt een thuis, waarbij bezoekers worden uitgenodigd zich onder te dompelen in de lifestyle van Studio HENK.

studioHENK design amsterdam
© studioHENK

Customizable en veelzijdig

In de flagshipstore van Studio HENK aan de Rozengracht in Amsterdam is ruimte voor de volledige collectie customisable designmeubels van het merk. Net als in de winkels in Amsterdam-Oost en Antwerpen, kunnen klanten in de winkel aan de Rozengracht terecht voor kosteloos interieuradvies waarbij zij de hoogwaardige meubels volledig zelf kunnen samenstellen door te kiezen uit verschillende materialen, maten, stoffen en kleuren.

studioHENK design Amsterdam

jiuriweuiruweiruiweuriwe

© studioHENK
studioHENK design Amsterdam
© studioHENK

De nieuwe winkel is ingericht aan de hand van natuurlijke materialen en neutrale, aardse tinten die zorgen voor een warme en verwelkomende sfeer. De flagshipstore biedt plaats aan de gehele Studio HENK-collectie en is opgesplitst in verschillende ruimtes zoals The Apartment, The Gallery en The loft en Playroom.

The Apartment laat perfect zien dat de designs customisable en veelzijdig zijn en daarmee dus ook perfect voor city living. Hier kun je heel mooi ervaren wat er allemaal mogelijk is op 48m2. In The Gallery zijn wisselende exposities te zien van kunstenaars en andere creatieven; de eerste is een tentoonstelling van kunstenaar Serge Game die zijn sculpturen in bijzondere kleurstellingen exposeert. Op de bovenste verdieping bevindt zich The Loft en Playroom waar ook de allerkleinsten zich prima kunnen vermaken.

studioHENK design Amsterdam

The Apartment

© studioHENK
studioHENK design Amsterdam

The Apartment

© studioHENK

In ere hersteld

Het 18de-eeuwse winkelpand aan de Rozengracht, dat ooit een koffiesiroopfabriek en een Lucas Bols-distilleerderij was, is speciaal door het team van Studio HENK in ere hersteld. “Ons doel was om de kracht van dit monumentale pand - een verborgen parel - te benadrukken en weer zichtbaar te maken voor de bezoeker,” vertelt Xander Albers, creative director van Studio HENK.

“We hebben bewust gewerkt met wat er al was en niet te veel toegevoegd. De oorspronkelijke architectuur is leidend geweest voor het totaalontwerp; zo hebben we in het interieur veel gebruik gemaakt van natuurlijke, zoveel mogelijk duurzame materialen en neutrale kleuren, zodat de originele details - zoals gietijzeren elementen en balkconstructies - goed naar voren zouden komen. Dat geeft het geheel een warme, sfeervolle basis die goed samengaat met onze meubels.”

studioHENK design Amsterdam
© studioHENK

Duurzaamheid

In de afgelopen negen jaar is Studio HENK gegroeid van een start-up tot een designmerk dat als missie een zero-waste meubelindustrie heeft. Duurzaamheid is één van de belangrijkste kernwaarden van het bedrijf, dat volledig customisable meubels van hoge kwaliteit op de markt brengt. Alle meubels van Studio HENK worden ontworpen door een in-house product design team en geproduceerd in Europa door geselecteerde suppliers.

Alle collecties worden met het oog op een betere wereld ontwikkeld. Zo brengt het designmerk tijdloze meubels uit die, dankzij het gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit, een leven lang meegaan. Ook werkt Studio HENK met een made-to-order-productie; elk item wordt op aanvraag gemaakt waardoor er geen sprake is van overproductie. Bovendien wordt de gehele collectie in Europa geproduceerd, waardoor de ecologische voetafdruk beperkt blijft.

studioHENK design Amsterdam
© studioHENK

Familiebedrijf

Studio HENK is in 2013 opgericht door twee broers, Okke en Xander Albers, die op zoek waren naar eerlijke design meubels van hoge kwaliteit. Toen ze niet konden vinden wat ze zochten namen ze het heft in eigen handen en bouwden ze een houten tafel uit hergebruikt hout, afkomstig uit Amsterdamse grachtenpanden. De tafel viel vanaf het begin in de smaak en al snel ontstond de vraag naar meer producten. Uiteindelijk leidde deze ene eettafel tot de oprichting van Studio HENK. Pas in 2017 zijn beide broers zich fulltime gaan focussen op hun onderneming. In de afgelopen jaren is Studio HENK razendsnel gegroeid in de Benelux. Wat begon met een enkele eettafel is nu uitgegroeid tot een succesvol meubelmerk met meer dan zestig werknemers, drie winkels en retailers in binnen- en buitenland.