Opskrift på nem mexikansk pizza med tortillaer som bund.
© Anders Schønnemann

Mexicaanse pizza in een handomdraai

Als je tortilla's als bodem gebruikt in plaats van pizzadeeg, kun je in een handomdraai heerlijke en knapperige pizza's maken.

Recept voor alledaagse pizza-mexi-stijl

Als je het druk hebt, is het perfect om lekker eten te hebben dat niet veel aandacht vraagt. Dit recept voor Mexicaanse pizza kost geen tijd om te maken en is de perfecte oplossing voor een snelle en heerlijke maaltijd!

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pizza's

Knoflookdressing

  • ¼ dl zure room
  • ¼ dl natuurlijke yoghurt
  • 1 teentjes knoflook
  • ½ klein bosje bieslook
  • zout en peper

Everyday pizza

  • 2 volkoren tortilla's
  • ½ rode ui
  • 100 g cheddar-kaas
  • 100 g rundergehakt
  • 25 g zongedroogde tomaten
  • 1 tl oregano
  • zout en peper
  • jalapeno, afhankelijk van de smaak
  • 1 tl sambal oelek

Zo maak je de pizza

  1. Meng zure room met yoghurt, geperste knoflook en gehakte bieslook
  1. Breng de dressing op smaak met zout en peper
  1. Leg de tortilla's op twee met bakpapier beklede bakplaten
  1. Snijd de ui in dunne partjes
  1. Strooi cheddarkaas over de tortilla's en top af met ui, gehakt en halfgedroogde tomaten
  1. Breng op smaak met oregano, zout en peper
  1. Bak de tortilla pizza's in de oven op 225 graden voor 8-10 min.
  1. Spoel en gooi de rucola om
  1. Beleg de pizza's met jalapeno, sambal oelek en rucola en besprenkel met de dressing
  1. Meteen serveren