Als je tortilla's als bodem gebruikt in plaats van pizzadeeg, kun je in een handomdraai heerlijke en knapperige pizza's maken.
Door
Lone Kjær
— 01. februari 2024
Recept voor alledaagse pizza-mexi-stijl
Als je het druk hebt, is het perfect om lekker eten te hebben dat niet veel aandacht vraagt. Dit recept voor Mexicaanse pizza kost geen tijd om te maken en is de perfecte oplossing voor een snelle en heerlijke maaltijd!
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
pizza's
Knoflookdressing
¼
dl
zure room
¼
dl
natuurlijke yoghurt
1
teentjes knoflook
½
klein bosje bieslook
zout en peper
Everyday pizza
2
volkoren tortilla's
½
rode ui
100
g
cheddar-kaas
100
g
rundergehakt
25
g
zongedroogde tomaten
1
tl
oregano
zout en peper
jalapeno, afhankelijk van de smaak
1
tl
sambal oelek
Zo maak je de pizza
Meng zure room met yoghurt, geperste knoflook en gehakte bieslook
Breng de dressing op smaak met zout en peper
Leg de tortilla's op twee met bakpapier beklede bakplaten
Snijd de ui in dunne partjes
Strooi cheddarkaas over de tortilla's en top af met ui, gehakt en halfgedroogde tomaten
Breng op smaak met oregano, zout en peper
Bak de tortilla pizza's in de oven op 225 graden voor 8-10 min.
Spoel en gooi de rucola om
Beleg de pizza's met jalapeno, sambal oelek en rucola en besprenkel met de dressing