© TIA BORGSMIDT Eten Komkommersoep met harder en forelkuit Dunne plakken rauw gemarineerde harder en een frisse komkommersoep – heerlijk op een zomerdag. Schenk er een koel glas witte wijn bij. Door Lone Kjær — 24. september 2022 Komkommersoep met harder en forelkuit Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Komkommersoep 1 komkommers ½ tl zoutvlokken ½ sjalot ½ rode peper 1½ dl yoghurt 1½ dl koude groentebouillon Harder 200 g harderfilet Sap van 1 limoen ½ tl zoutvlokken ½ tl suiker peper Serveren Olijfolie ½ potje forelkuit ½ bosje kervel Zo ga je te werk Komkommersoep Schil de komkommers en snijd ze in stukken. Bestrooi ze met zout en laat ze ca. 15 minuten staan. Pel en snipper de sjalot. Snijd de peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en hak hem fijn. Pureer de komkommer, ui en peper met de yoghurt en de bouillon in een blender tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met zoutvlokken en peper. Harder Leg de vis een uur in de vriezer, dan is het makkelijker om hem in plakken te snijden. Snijd de vis met een fileermes in dunne plakken en leg ze op een bord. Pers de limoen erboven uit en strooi er zoutvlokken, suiker en naar smaak peper over. Zet de vis afgedekt een paar uur in de koelkast. Serveren Verdeel de plakken harder over 4 kommen en schenk er wat komkommersoep over. Garneer met olijfolie, forelkuit en kervel. Verwante artikelen Ontbijt Crostini met citroenricotta, komkommer en radijs Lunch Gemarineerde kabeljauw met komkommersalade Lunch Procureur met mosterdcrème en ingelegde rabarber Drankjes Margarita met een twist van vlierbloesem en komkommer Diner Gebakken haan, doperwten, spinazie en citroensaus Lunch Kipsalade met paddenstoelen, asperges en baconcrunch