Multe i agurkesuppe med ørredrogn
© TIA BORGSMIDT

Komkommersoep met harder en forelkuit

Dunne plakken rauw gemarineerde harder en een frisse komkommersoep – heerlijk op een zomerdag. Schenk er een koel glas witte wijn bij.

Komkommersoep met harder en forelkuit

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Komkommersoep

  • 1 komkommers
  • ½ tl zoutvlokken
  • ½ sjalot
  • ½ rode peper
  • 1½ dl yoghurt
  • 1½ dl koude groentebouillon

Harder

  • 200 g harderfilet
  • Sap van 1 limoen
  • ½ tl zoutvlokken
  • ½ tl suiker
  • peper

Serveren

  • Olijfolie
  • ½ potje forelkuit
  • ½ bosje kervel

Zo ga je te werk

Komkommersoep

  1. Schil de komkommers en snijd ze in stukken.
  1. Bestrooi ze met zout en laat ze ca. 15 minuten staan.
  1. Pel en snipper de sjalot. Snijd de peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en hak hem fijn.
  1. Pureer de komkommer, ui en peper met de yoghurt en de bouillon in een blender tot een gladde soep.
  1. Breng de soep op smaak met zoutvlokken en peper.

Harder

  1. Leg de vis een uur in de vriezer, dan is het makkelijker om hem in plakken te snijden.
  1. Snijd de vis met een fileermes in dunne plakken en leg ze op een bord.
  1. Pers de limoen erboven uit en strooi er zoutvlokken, suiker en naar smaak peper over.
  1. Zet de vis afgedekt een paar uur in de koelkast.

Serveren

  1. Verdeel de plakken harder over 4 kommen en schenk er wat komkommersoep over.
  1. Garneer met olijfolie, forelkuit en kervel.