© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Rijstpapierwraps met kip en kruiden

De verse wraps zijn ideaal als voorgerecht, maar ook heerlijk om mee te nemen op een picknick.

Kokos-limoen kip en kruiden in rijstpapieren wraps

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Wraps

  • 225 g kipfilet
  • ½ blik kokosmelk
  • stengel citroengras
  • 2 blaadjes kafferlimoen
  • ½ el vissaus
  • ½ mango
  • lente-uitjes
  • 6 stuks rijstpapier
  • 75 g erwtenkiemen
  • ½ grote handvol verse koriander
  • ½ pot erwtenscheuten

Dipsaus

  • 1 el vissaus
  • ½ el zoete chilisaus
  • ½ el bruine suiker
  • 1 el limoensap
  • ½ groene Spaanse peper, fijngesneden

Zo maak je het:

  1. Kook de kipfilets ongeveer 10 minuten in kokosmelk, fijngesneden citroengras, limoenblaadjes en vissaus en laat ze een nacht marineren in de koelkast.
  1. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar en laat trekken.
  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in staafjes.
  1. Halveer de lente-uitjes en snijd ze in dunne reepjes.
  1. Pluk de kipfilets in reepjes.
  1. Week één rijstpapiertje per keer in warm water en leg het op een vochtige theedoek.
  1. Leg wat kip, mango, lente-uitjes, erwtenkiemen, koriander en erwtenscheuten op de helft van het papier en vouw de andere helft om en wikkel het rond als een kegel.
  1. Ga verder met de rest.
  1. Serveer met dipsaus.