14 decoratieve spiegels die de badkamer een boost geven

We hebben 14 badkamerspiegels op een rijtje gezet. Van grote spiegels tot make-upspiegels, kijk of er één tussen zit die bij jouw badkamer past.

Een mooie badkamerspiegel kan bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer

Een spiegel is onmisbaar in de badkamer, je hebt hem nodig om make-up aan te brengen, je te scheren of je haar te doen. Maar badkamerspiegels zijn niet alleen functioneel - ze kunnen ook een persoonlijk tintje aan de ruimte geven.

Daarom hebben we 14 badkamerspiegels in vijf verschillende categorieën verzameld. Neem een kijkje en vind de spiegel die past bij de sfeer die je in jouw badkamer wilt.

Ronde spiegels voor in de badkamer

Een ronde spiegel is niet alleen een esthetisch element, maar kan ook een contrast vormen met de strakke lijnen en vierkante tegels die vaak de boventoon voeren in een badkamer.

Ronde badkamerspiegels zijn momenteel een trend en er is een ruime keuze aan spiegels. Wij hebben drie goede spiegels gevonden die je hopelijk op weg helpen bij het kiezen van de juiste.

Lindbyn spiegel spegel van IKEA ronde spiegel
© IKEA

Badkamerspiegel van IKEA

De ronde Lindbyn spiegel van IKEA brengt leven in de badkamer met zijn grote, ronde vorm. Afhankelijk van de stijl van je badkamer kun je kiezen voor een combinatie van meerdere ronde spiegels, zoals op de foto, wat praktisch is en de ruimte nog groter maakt.

Lindbyn spiegel, IKEA.

ronde spiegel badkamer spiegel
© Gejst

Gejst

Deze spiegel is ontworpen door Michael Rem voor Gejst en maakt deel uit van de serie 'Kollage'. Deze lijn is geïnspireerd op de Franse ophangmethode met klampen, die vooral wordt gebruikt in werkplaatsen en garages.

De Kollage-collectie omvat ook kapstokhaken, een bloempothouder en een legplank die met de spiegel kunnen worden gecombineerd voor een coherente look in de badkamer.

Kollage mirror, Gejst.

ronde spiegel badkamer spiegel
© Eva Solo

Eva Solo

Deze minimalistische ronde spiegel van Eva Solo is een variatie op de populaire ronde spiegel met leren ophangband. De spiegel is voorzien van een stevige leren band die aan de spiegel is geknoopt en waarmee hij kan worden opgehangen.

De badkamerspiegel is verkrijgbaar in diverse maten.

Rope mirror, Eva Solo.

Make-upspiegels

Een kleine badkamerspiegel of make-upspiegel kan van pas komen als je er zeker van wilt zijn dat je make-up goed zit. De kleine spiegel is niet alleen functioneel, maar kan een mooi detail in de badkamer zijn, ook op de momenten dat je hem niet gebruikt.

Kleine spiegel ronde spiegel make-up spiegel badkamerspiegel
© Skagerak

Een kleine badkamerspiegel van Skagerak

Een klein handspiegeltje voor make-up kan een goede hulp zijn bij het zien van zelfs de kleinste details. Deze fraaie spiegel in licht eikenhout van Skagerak kan niet alleen als spiegel fungeren, maar ook de badkamer verfraaien met zijn prachtige design.

Aino mirror, Skagerak.

klein make-upspiegeltje
© HAY

Hay

De Pocket Mirror van Hay is een klein make-upspiegeltje, maar het is de perfecte maat om op je aanrecht te hebben of in je tas te doen, als je ergens heen gaat.

De spiegel is verkrijgbaar met vier verschillende motieven op de achterzijde.

Pocket mirror, HAY.

Flip make-upspiegel badkamerspiegel kleine spiegel
© Normann Copenhagen

Normann Copenhagen

De Flip make-upspiegel van Normann Copenhagen heeft een ontwerp dat is geïnspireerd door de traditionele kaptafel. De vorm van de spiegel is vrij en organisch, wat mooi contrasteert met de rustieke materialen waarvan hij is gemaakt.

Een goede functie van de make-upspiegel is dat hij zowel naar boven als naar beneden kan worden gekanteld en helemaal kan worden rondgedraaid.

Flip mirror, Normann Copenhagen.

Grote spiegels

Het is geen geheim dat spiegels ruimtes groter kunnen doen lijken. Met een grote badkamerspiegel kan dat nog meer het geval zijn. Dus als je het gevoel van een ruime badkamer wilt creëren, is het een goed idee om een grote spiegel te zoeken.

Elegante spiegel badkamer spiegel
© AYTM

Elegante spiegel voor in de badkamer van AYTM

Deze spiegel, die deel uitmaakt van de Angui spiegelcollectie van AYTM, brengt met zijn gekleurde lijst levendigheid en elegantie.

De ovale AYTM-spiegel is verkrijgbaar in twee maten. Als je voor de grootste kiest of er meerdere naast elkaar plaatst, kun je echt een dramatisch en opvallend effect in de badkamer creëren.

Angui spiegel, AYTM.

gerecycled hout grote spiegel hout spiegel
© House Doctor

Badkamerspiegel van gerecycled hout

Deze grote spiegel van House Doctor heeft het allemaal. De lijst van de spiegel is gemaakt van gerecycled hout, waardoor elke spiegel zijn eigen unieke uitstraling heeft.

De spiegel is perfect voor een grotere badkamer, waar hij een rustiek en sierlijk accent kan geven.

Spiegel, House Doctor.

grote vloerspiegel
© fermLIVING

ferm LIVING

Deze grote vloerspiegel van ferm LIVING is esthetisch vormgegeven met sierlijke gepoedercoate metalen beugels aan de boven- en onderkant. De spiegel kan tegen de muur worden geplaatst of worden opgehangen met behulp van de ophangogen aan de achterkant van de spiegel.

Adorn mirror, ferm LIVING.

Badkamerspiegels met verlichting

Spiegels met verlichting zijn handig in de badkamer. Bovendien geven ze een aangenaam licht en kunnen ze zelfs energiebesparend zijn, vergeleken met andere badkamerlampen.

Spiegel met opbergruimte grote spiegel badkamerspiegel
© IKEA

Spiegel met opbergruimte

Deze spiegel met verlichting van IKEA zorgt niet alleen dat je goed kunt zien, maar je kunt er ook de meest noodzakelijke toiletartikelen in opbergen.

De spiegel geeft een diffuus licht dat voldoende is voor een kleine badkamer.

Storjorm spiegelkast, IKEA.

make-up spiegel kleine spiegel
© Zone

Zone Denmark

Bij het aanbrengen van make-up is goed licht onmisbaar. De lijst van deze make-upspiegel van Zone Denmark is rondom voorzien van verlichting, zodat je prima licht hebt om je op te maken, zelfs als het licht in de rest van de badkamer niet optimaal is.

De spiegel is verkrijgbaar als tafelspiegel en als wandspiegel, beide in meerdere kleuren.

Wall mirror, Zone Denmark.

Vierkante spiegels

De klassieke, vierkante spiegel zie je in veel badkamers. Met goede reden, want een hoekige spiegel harmonieert vaak goed met de andere belijningen in de badkamer.

badkamerspiegel met opbergruimte hout spiegel
© Muubs

Elegante badkamerspiegel met opbergruimte

Deze hoekige wandspiegel van Muubs heeft een handgemaakte lijst van teakhout. Het prachtige handwerk is duidelijk te zien aan de randen, waar de lijst is samengevoegd met zwanenstaarten, een oude en zeer duurzame methode.

De brede randen van de teakhouten lijst kunnen ook worden gebruikt als legplank voor kleinere voorwerpen.

Wall mirror Soul, Muubs.

Zwarte spiegel vierkante spiegel
© Menu

Zwarte spiegel

Een eenvoudige rechthoekige spiegel met zachte randen, zoals deze van Menu, is een decoratief element in de meeste badkamers. De stijlvolle spiegel ziet er op zichzelf al geweldig uit, en het effect wordt alleen maar versterkt als je er meerdere naast elkaar hangt.

Norm wall mirror, Menu.

badkamerspiegel vierkante spiegel
© Vipp

De badkamerspiegels van Vipps

Vipp's badkamerspiegel heeft een frame met zachte, afgeronde randen en de spiegel zelf zit voor in het frame, waardoor de spiegel licht lijkt ondanks het gebruik van massieve materialen.

De spiegel is verkrijgbaar in drie maten en in de kleuren wit en zwart.

Spiegel, Vipp.