© Andreas Mikkel Hansen

Italiaanse dromen in een Scandinavisch jasje

Met een 180 graden uitzicht op zee vanuit bad en bed laat dit huis op een fantastische manier zien hoe je met hoogwaardige materialen precies de juiste sfeer creëert.

Italië meets Scandinavië

De ietwat Zuid-Europese aanblik van het huis vormde de inspiratie voor de inrichting van deze woning in het noorden van het Deense Seeland, die volgens de bewoners ‘oud Italiaans hotel meets Scandinavië’ moest uitstralen. Jannik Martensen-Larsen van Tapet-Cafe nam de slaapkamer onder handen en gebruikte zware, tactiele materialen om precies de juiste sfeer te creëren.

Zijden gordijnen

Dikke lagen zijde houden het licht buiten als het tijd is om te slapen. Als de gordijnen open zijn, omlijsten ze een vrij uitzicht op zee.

© Andreas Mikkel Hansen
Tapet Cafe

Jannik Martensen-Larsen van Tapet-Cafe kreeg carte blanche in de slaapkamer, waarvoor oude Italiaanse hotels in een Scandinavische setting de inspiratiebron waren. Hoewel er veel materialen en motieven zijn gebruikt, heerst er door de zorgvuldig op elkaar afgestemde kleuren toch een rustige, ingetogen sfeer. Het bed is van Hästens en het beddengoed van Geismars.

© Andreas Mikkel Hansen

Vrij uitzicht

Het met stof beklede hoofdeinde, dat ook fungeert als roomdivider, met aan de andere kant de walk-incloset, de volumineuze zijden gordijnen en een dik tapijt waar je in wegzakt als je erop gaat staan. Áls je überhaupt nog zin hebt om uit bed te komen, want je hebt daarvandaan een vrij uitzicht op zee, dankzij de glazen wand van het aan de slaapkamer grenzende houten terras. Het idee voor de kledingkast achter het bed is ontstaan vanuit de wens om het bed zo dicht mogelijk bij het uitzicht te plaatsen.

Marmeren badkamer

Calacatta Borghini-marmer is warmwit, neigend naar beige, en past daarom prachtig bij het eikenhout van de meubels en de vloer.
Het is afkomstig van Copenhagen Marble. Omdat de badkamer zo groot is en een hoog plafond heeft, konden er aparte ruimtes in worden gemaakt. Links is een apart toilet en rechts is de dubbele douche. Simonsen & Czechura heeft de spiegel en het badkamermeubel ontworpen. Alle stopcontacten zijn verwerkt in het meubel, zodat er niet in het marmer hoefde te worden geboord.

© Andreas Mikkel Hansen
De make-up tafel

De make-up tafel en de spiegel zijn zo geplaatst dat ze veel natuurlijk licht krijgen. Zij zijn ontworpen door Simonsen & Czechura, net als de kruk.

© Andreas Mikkel Hansen

Donker en ingetogen

Alle meubels in zowel de slaapkamer als de badkamer zijn ontworpen en uitgevoerd door Simonsen & Czechura en hebben allen een donkere en ingetogen uitstraling, compleet met details van gebruineerd messing en met leer beklede lades. Vanuit de slaapkamer kom je direct in de badkamer, deze badkamer is groot – 35 m2 maar liefst, met een plafondhoogte van vier meter. Simonsen & Czechura kwam daarom met het geniale idee om de verschillende functies die de ruimte heeft te scheiden door een muur bekleed met Calacatta Borghini-marmer. Het marmer loopt door op alle oppervlakken en op de vloer ligt visgraatparket, wat een beetje onconventioneel is, maar wel warm en sfeervol oogt. De kers op de taart is natuurlijk dat je uitzicht hebt op zee als je onder de douche staat of in bad ligt.

Marmeren douche

De kranen, haken en handockehouders zijn van het Duitse Dornbracht. Zij zijn bedekt met goudstof en daarna geschuurd, zodat ze precies de juiste uitstraling krijgen – zacht geel, zonder glinstering.

© Andreas Mikkel Hansen
Slaapkamer
© Andreas Mikkel Hansen
Walk-in-closet

Licht en donker in een prachtig samenspel. De kledingkast is een ontwerp van Simonsen & Czechura, en ook hier zijn materialen gekozen die de volumineuze en weelderige sfeer benadrukken.

© Andreas Mikkel Hansen