© Nanna Skytte

Nieuwe badkamers met microcement: zie de voor- en na-foto's

Als je droomt van een badkamerrenovatie, heb je je wellicht ook voorbereid op het betalen van de bijbehorende rekening. Er is echter een budgetvriendelijke oplossing die de drang om de totale badkamer te renoveren, kan uitstellen.

"Nieuwe" badkamer met microcement

Je kunt het niet meer aanzien om naar die jaren 90 tegels te kijken, of de voegen steeds weer van kalkaanslag te ontdoen...

Je droomt ervan om je badkamer een complete make-over te geven, maar het budget komt misschien niet helemaal overeen met het kaliber van je dromen, waarvoor ook nog eens een paar bekwame handen nodig zijn.

Als je dit scenario herkent, hebben is er goed nieuws: je kunt de badkamer gemakkelijk een goede opknapbeurt geven, die zowel mooi als budgetvriendelijk is.

Maak kennis met je nieuwe vriend: vloeibare stopverf, ook wel microcement og conteco geheten...

De badkamer van Nanna Skytte is gerenoveerd met microcement bovenop de bestaande tegels.

© Nanna Skytte

Lad bare fliserne sidde – microcementen skal oven på

Vælger du at renovere dit badeværelse med microcement kan du med ro i maven lade fliserne sidde - på både vægge og gulv.

Massen dækker nemlig fliserne fuldstændigt, og derfor er den en hurtigere såvel som billigere løsning, når der skal renoveres badeværelse, end udskiftning af fliser. Men forvandlingen kan være lige så stor, som du kan se på eksemplerne her under.

Laat de tegels gewoon op hun plaats zitten - het microcement moet er bovenop liggen

Kies je ervoor om de badkamer te renoveren met microcement, dan kunt je de tegels met een gerust hart laten zitten - zowel op de wand als op de vloer.

De massa bedekt de tegels volledig. Daarom is het bij het renoveren van een badkamer een snellere en goedkopere oplossing dan het vervangen van tegels. Maar de transformatie kan net zo groot zijn, zoals je kunt zien in onderstaande voorbeelden.

Rasmus Mallings badkamer, zoals die eruit zag VOOR hij aan de slag ging met conteco.

© Rasmus Malling

Rasmus Mallings badkamer NAdat de muren zijn behandeld met conteco.

© Rasmus Malling

Nanna Skyttes badkamer, terwijl de tegels voorbehandeld worden, voordat het microcement erop komt.

© Nanna Skytte

Nanna Skyttes badkamer NAdat deze is behandeld met microcement . Er is niets meer van de tegels te zien.

© Nanna Skytte

Trine Ladekarls badkamer VOOR de behandeling met conteco.

© Trine Ladekarl

Trine Ladekarls badkamer NA de behandeling van de vloer met conteco.

© Trine Ladekarl

Hoe je de badkamer opfrist met microcement

In de meeste gevallen dien je de bestaande tegels en voegen eerst af te dekken met een primer of een afwerkmassa.

Vervolgens wordt er microcement of conteco aangebracht (dit kan ook op zachtere ondergronden zoals vinyl en linoleum). Vervolgens wordt deze laag afgewerkt met een topcoat die het geheel afdicht.

LET OP! Voordat je zelf aan het project begint, raden wij je aan professionele bedrijven en/of leveranciers te raadplegen, die je kunnen begeleiden naar de meest voordelige producten en de juiste uitvoering.