De kleuren van 2023: Dit zijn de kleurtrends van het komende jaar

Rustige aardetinten en krachtige kleuren vormen volgens de Deense verfwinkels Dyrup en Lady by Jotun de belangrijkste kleurtrends van 2023. Wij laten de kleuren hier zien.

Groene muurverf, blauwe muurverf, geverfde muur
© DYRUP

Kleur van het jaar 2023

Net als veel anderen wachtten wij in spanning op de kleurtrends van het komende jaar, en nu kunnen we eindelijk de keuzes van de verfwinkels Dyrup en Lady by Jotun bekend maken.

Dyrup heeft een krachtige blauwgroene tint gekozen als de kleur van 2023. Volgens Dyrup benadrukt de kleur de interieurtrends die ons in het nieuwe jaar te wachten staan en past hij zowel bij een simpel en minimalistisch als bij een bruisend en kleurrijk interieur.

De kleur doet met zijn groene nuance denken aan de natuur en aan harmonie, en dat zie je ook terug in de keuze van Lady voor de kleurtrends van komend jaar. Lady heeft in dit verband de collectie ‘STORIES - Colour Design By LADY’ gelanceerd, met drie mooi uitgebalanceerde kleurenpaletten waarbij de rust van de eenvoud, het comfort van de natuur en moderne nostalgie centraal staan.

Groene muurverf

Kleurenpalet Serene Presence van LADY

© LADY
Gele muurverf

Kleurenpalet Serene Presence van LADY

© LADY

Serene Presence

Het eerste van de drie kleurenpaletten van Lady heet ‘Serene Presence’ en is ontworpen voor de minimalistische, eenvoudige woning. De kleuren van dit palet dragen met hun milde ondertonen bij aan een ontspannen sfeer in huis.

Keukeninterieur

Kleurenpalet Naturally Grounded van LADY

© LADY
Oranje muurverf

Kleurenpalet Naturally Grounded van LADY

© LADY

Naturally grounded

Het tweede kleurenpalet heet ‘Naturally grounded’ en draait, zoals de naam al aangeeft, om rustige aardetinten. Dit palet loopt van gedekte groentinten tot donkeroranje en is perfect als je op zoek bent naar een ingetogen, maar toch kleurrijke uitstraling voor je interieur.

Olijfgroene muurverf, zwart-wit geblokte vloer

Kleurenpalet Curated Living van LADY

© LADY
Donkerbruine tinten

Kleurenpalet Curated Living van LADY

© LADY

Curated living

Het laatste kleurenpalet heet ‘Curated Living’ en combineert op een prachtige manier blauwe, donkerrode en bruine nuances. De kleuren vormen een stijlvolle combinatie van traditioneel en modern en kunnen bijdragen aan een persoonlijke, creatieve sfeer in huis.