Uniek hotel in Kopenhagen: Vipp Pencil Case hotel

Vipp's vijfde hotel opent zijn deuren in een voormalige potlodenfabriek in Kopenhagen.

Vipp Pencil Case

Check-in in een uniek hotel in Kopenhagen tijdens je volgende weekendje weg. Een hotel helemaal voor jezelf met slechts één kamer, hoe bijzonder is dat. Vlak over de brug van het centrum van Kopenhagen strekt het gebied Islands Brygge zich uit langs het kanaal van Kopenhagen. Hier heeft Vipp zijn vijfde één-kamer-hotel - Vipp Pencil Case - geopend in een op de Bauhaus stijl geïnspireerd gebouw uit de jaren 1930. De bijzondere locatie is alleen beschikbaar in het weekend en wordt toegevoegd aan de vier reeds bestaande Vipp hotel concepten op eveneens prachtige en bijzondere locaties.

Vipp, hotel, Kopenhagen, weekendje weg, reizen
© Vipp
Vipp, hotel, Kopenhagen, weekendje weg, reizen
© Vipp

Voormalige potlodenfabriek

Gelegen op een zonovergoten hoek van de binnenplaats van de potlodenfabriek ligt dit appartement van 90m2 op de begane grond. De ruimte is een jaar lang gerenoveerd door interieurontwerpster Julie Cloos Mølsgaard, die de open keuken en eethoek, de tweepersoonsslaapkamer en de badkamer heeft omgetoverd tot een plek die klaar is om designbewuste bezoekers te ontvangen.

Vanaf het allereerste begin van de fabriek is hout een terugkerend thema geweest. De voormalige fabriek was vroeger de thuisbasis van Viking, fabrikant van de Deense iconische gele schoolpotloden, en een tijd lang fungeerde het als showroom voor houten vloerenspecialist Dinesen.

Vipp, hotel, Kopenhagen, weekendje weg, reizen
© Vipp

Ervaar de producten van Vipp

"De 'Vipp Pencil Case' is geen doorsnee hotelkamer. Het lijkt meer op een atelier of een studio, het roept een artistieke sfeer op en behoudt een zeldzame rust in het midden van de Deense hoofdstad," aldus Julie Cloos Mølsgaard.

De ruimte is volledig ingericht door Vipp en gemixt met een eclectische reeks kunstwerken. In de volledig uitgeruste warmgrijze Vipp-keuken kun je zelf heerlijk koken en daarna genieten aan de ronde Vipp Cabin-tafel van massief eikenhout en Jura-steen. De ultieme Vipp ervaring en een inspirerende plek en manier om tot rust te komen en te genieten van Kopenhagen.

Vipp, hotel, Kopenhagen, weekendje weg, reizen
© Vipp
Vipp, hotel, Kopenhagen, weekendje weg, reizen
© Vipp
Vipp, hotel, Kopenhagen, weekendje weg, reizen
© Vipp

Islands Brygge

Het gebied Islands Brygge in Kopenhagen, vernoemd naar de passagiersveerboten uit IJsland die hier aanmeerden, heeft een geschiedenis van havenindustrie. Met een haven die schoon genoeg is om in te zwemmen, is openluchtzwemmen midden in het centrum van de stad een magneet geworden voor de inwoners van Kopenhagen. Het populairste havenbad ligt op Islands Brygge en is ontworpen door Bjarke Ingels.

Bezoek het grote aantal ambachtelijke ateliers, wandel door de kleine winkelstraten die naar IJslandse steden en kunstenaars zijn vernoemd, dineer in Michelin-stijl bij Alouette of doe zoals de lokale bevolking en gebruik het enorme grasveld langs de waterkant voor een picknick. Via de nieuwe voetgangers- en fietsbruggen steek je gemakkelijk de vijver over om het centrum van Kopenhagen te bereiken.

Vipp, hotel, Kopenhagen, weekendje weg, reizen
© Vipp