© Gettyimages.dk

De mooiste servetten voor kerst en oud en nieuw

Twee van de grootste feesten van het jaar staan voor de deur, en daar hoort een mooi gedekte tafel bij. Dit zijn 18 ideeën voor feestelijke servetten die de finishing touch zijn voor je tafel.

Imponeer je gasten

Heeft jouw kerst- of nieuwjaarstafel nog net iets extra’s nodig om perfect te zijn? Vouw dan je eigen servetten of versier ze in de stijl van de rest van de tafel. Complimenten gegarandeerd als je je laat inspireren door deze mooie servetten, die je tafel helemaal afmaken.

Eenvoudige servetten voor de kersttafel

Je hebt geen toeters en bellen nodig voor een gezellige, mooi gedekte tafel voor het kerstdiner. Dat zie je aan deze foto. Het enige wat je nodig hebt om de kerstlook af te maken, zijn mooie, schone, witte servetten, wat touw of lint en een dennentakje of takje tijm.

Met een belletje

Een detail dat beslist een hit zal zijn op je kersttafel is een belletje aan het servet. Bind een klassiek rood koordje om het servet en maak het belletje daaraan vast. Je kunt variëren met de kleuren al naargelang het thema van je kersttafel. Een groen koordje is ook mooi en kerstig.

Stijlvolle boompjes

Scandinavische interieurs zijn vaak strak en simpel. Daar past dit gevouwen servet perfect bij: een minimalistische, olijfgroene kerstboom met een ster bovenin. Het komt mooi tot zijn recht op een eenvoudige tafel, maar doet het ook goed in een groen thema.

Groen en goud …

... zijn een fraaie kleurencombinatie. Het servet is eenvoudig, maar de maretak met het mooie fluwelen lintje maakt het tot een elegant, kerstig geheel.

Een knoop met effect

Kies voor een simpele, winterse look met deze stijl. Leg een knoop in het servet en steek je favoriete bloem erin.

Een kersttafel met kralen

Ben je creatief aangelegd? Daag jezelf dan uit met zelfgemaakte kerstdecoraties van kralen. Je gasten zullen zeker onder de indruk zijn van deze servetring.

Lees ook:

Simpel en elegant

Een mooie servetversiering voor de kersttafel hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit servet is eenvoudig tot een vierkant gevouwen, en er ligt een zilver gespoten dennenappel op. Leg er eventueel een naamkaartje bij, zoals hier ook is gedaan.

Decoratie met de geur van kerst

Dit servet is tot een mooie kerstboom gevouwen. Er is gekozen voor een groen-wit servet om de versiering wat levendiger te maken, maar je kunt het ook strakker houden met een servet in één kleur. Laat je tafeldecoraties een heerlijke kerstgeur verspreiden door als boomstam onder elk servet een kaneelstokje te leggen.

Laat je fantasie de vrije loop

Dit kan iedereen: een simpel opgevouwen of opgerold servet. Bind er een mooi lint, koord of touwtje omheen en versier het geheel met bijvoorbeeld een dennentakje, knipsel of kaneelstokje. Geef je fantasie de ruimte!

Een klein kransje

Als jij beter bent in adventskransen maken dan in servetten vouwen, is dit het perfecte idee voor jou.

Mooi voor kerst en oud en nieuw

Creëer een mooie overgang tussen de beide feestavonden door wat groen van de kerstboom te combineren met servetten in de vorm van een knalbonbon. En wie weet zit er wel een verrassing in verstopt.

De ster van de nieuwjaarstafel

Sterren horen bij kerst én oud en nieuw, en deze is heel geschikt voor de nieuwjaarstafel. Zorg ervoor dat de kleur past bij de overige decoraties, dan staat hij mooi bij elke feestelijk gedekte tafel. De servetversiering is simpel, maar doet heel veel.

Snel en mooi

Je hoeft niet lang bezig te zijn om mooie tafeldecoraties te maken. Hier is een zwart servet heel simpel gevouwen en vormt het mooie gouden bestek eigenlijk de versiering. Zilverkleurig bestek kan natuurlijk ook. Combineer het met een kleurig lint of een paar sterretjes.

Plezier met je decoratie

Deze sterretjes zijn gegarandeerd een hit als decoratie op de gevouwen servetten. Het ziet er leuk uit, en om middernacht kun je ze afsteken.

Oog voor detail

Kies een kleur als rode draad voor je feesttafel. Dit grijze servet vormt een prachtig contrast met het goud.

Servet of vlinderstrik?

Het glas en het bord hebben allebei een vlinderstrikje, die zijn gecombineerd met gouden decoraties. Als je nieuwjaarstafel een ander thema heeft, kun je de kleuren daarop aanpassen.

007 elegance

Vouw je servetten als een smoking. Het hoeft niet perfect, want de vlinderstrik is het puntje op de i. Je kunt de feestelijke vlinderstrikjes in de winkel kopen of uitknippen uit zwart karton.

Voor iedereen een ballon

Een simpel, maar feestelijk idee. Bind een heliumballon met een touwtje of lintje aan een linnen servet en klaar ben je – een creatieve, feestelijke manier om je servetten te vouwen.