Revolution Precrafted: Deens erfgoed in prefab

Het Deense supermodel Helena Christensen woont in Denemarken en in New York. Ze is te zien op de catwalk, maar werkt ook als fotograaf en heeft zich nu op de architectuur gestort. Samen met vriendin en modeontwerpster Camilla Stæk en Revolution Precrafted ontwierp ze een huis als hommage aan het Deense erfgoed. Het is Scandinavisch, strak en stijlzuiver, maar ook menselijk en zacht. Een echte voltreffer dus.

The Swallow Cabin is 144 m2, heeft twee verdiepingen, drie slaapkamers, drie badkamers, twee zitkamers, een keuken met eethoek en een terras van 44 m2.
Een Swallow Spa en een Swallow Gym- paviljoen (hieronder) zijn ook beschikbaar. Het huis is ontworpen met Revolution Precrafted, dat naar eigen zeggen bestaat uit ontwerpers, architecten, denkers, makers, vernieuwers, onderzoekers en ondernemers, allemaal ‘committed to disrupting the status quo with high design and forward-thinking architecture’.Eennieuweopzetvooreen traditioneel ontwerpbureau, dat we in de toekomst misschien wel vaker gaan zien. Kijk zelf op revolutionprecrafted.com.

Wat hebben mode, design en architectuur met elkaar gemeen? Heel wat. De creatieve geesten van nu bundelen hun krachten en inspireren elkaar, een kruisbestuiving waarvan iedereen plezier heeft. Veel mensen uit de mode maken de overstap naar de wereld van het interieur, onder wie dus model Helena Christensen en modeontwerper Camilla Stærk, die samen met Revolution Precrafted een uniek en markant huis hebben ontworpen. De twee vriendinnen hebben groot succes met Staerk&Christensen, hun studio, waarin ze zich bezighouden met mode, interieur, fotografie en film.

Het tweetal vertelt dat de minimalistische architectuur in Scandinavië de inspiratiebron was, wat ook duidelijk te zien is aan het eindresultaat. Het huis is The Swallow Cabin gedoopt vanwege de golvende structuur, die doet denken aan een vliegende zwaluw. Het beeld van laagvliegende zwaluwen op een zomeravond is een vredige herinnering die voor beide vrouwen veel betekent.

Lees ook:

Het gedegen handwerk van een Vikingschip vormde eveneens een bron van inspiratie voor Helena Christensen en Camilla Stærk. Het silhouet van het huis doet namelijk denken aan de romp van een Vikingschip dat op zijn kop ligt. Door dit scherpe silhouet in combinatie met diepe kleuren krijgt het huis een donkere, maar ook romantische uitstraling, die verwijst naar hun Scandinavische roots. Het huis is uitgevoerd in kakihout, dat gebeitst is in zwarte en warmgrijze tinten. De grote raampartijen hebben een gerookt grijze kleur, wat voor een mysterieuze sfeer zorgt. Daarbij reflecteren ze het natuurlijke licht en beschermen ze tegen schadelijke zonnestralen.

De huizen en paviljoenen van Revolution Precrafted zijn geprefabriceerd en kunnen overal ter wereld gebouwd worden – aangepast aan het klimaat waarin de koper woont. Ze zijn slechts in kleine oplagen beschikbaar.