Carl Hansen & Søn - Windsor van Frits Henningsen
© Carl Hansen & Søn

3 nieuwe lanceringen van wereldberoemde meubelontwerpers

We hebben de drie grootste nieuwe lanceringen op stoelengebied van bekende meubelontwerpers voor je op een rij gezet. Kijk mee welke stoelen er op je verlanglijstje kunnen.

Lønstrup eettafel stoel ontworpen door Stine Weigelt voor FDB Møbler
© FDB Møbler

FDB Møbler - Lønstrup van Stine Weigelt

FDB Møbler komt met een nieuw ontwerp van het Deense talent Stine Weigelt. Zij liet zich voor de minimalistische stoel Lønstrup inspireren door de Noordzee, die met zijn kracht onbarmhartig is voor zijn omgeving.

Met zijn supereenvoudige onderstel en elegante zitting van gevlochten papier is de stoel een modern commentaar op de geliefde klassiekers van het designmerk. De stoel is gemaakt van FSC-gecertificeerd eiken en is ook verkrijgbaar met een zitting van hetzelfde hout als het onderstel.

De stoel kost € 323 met eikenhouten zitting en € 470 met zitting van gevlochten papier.

De Lønstrup is verkrijgbaar via fdbmobler.dk

Carl Hansen & Søn - Windsor van Frits Henningsen
© Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn - Windsor van Frits Henningsen

Carl Hansen & Søn herlanceert de Windstorstoel die de Deense architect en meubelmaker Frits Henningsen in 1938 ontwierp. De klassieke stoel was tot 2003 bij Carl Hansen & Søn in productie en wordt nu geherlanceerd met een comfortabel zitkussen. De Windsor heeft een statige, klassieke en lichte uitstraling.

Frits Henningsens comfortable Windsorstoel FH38 is nu nog even actueel als 300 jaar geleden, toen het archetype ervan het levenslicht zag in Buckinghamshire, Engeland. Met zijn sculpturale rugleuning en ietwat schuin staande poten is de Windsorstoel een elegant stukje vakmanschap, dat in zowel moderne als klassieke interieurs tot zijn recht komt.

De Windsorstoel FH38 is vanaf juli 2022 verkrijgbaar.

Richtprijs
Windsorstoel: vanaf € 1680
Zitkussen: € 139

Lees meer op de website van Carl Hansen & Søn

Lees ook:

Make nordic - GOLIAT van Poul M. Volther
© Signe Bay

Make nordic - GOLIAT van Poul M. Volther

Bij Make nordic is de fauteuil GOLIAT een van onze favorieten, ontworpen door de bekroonde architect Poul M. Volther. De GOLIAT heeft een fraaie, minimalistische uitstraling en kan worden bekleed met leer of wol in diverse kleuren. Zo kun je hem afstemmen op jouw interieur.

De stoel is handgemaakt van FSC-gecertificeerd eiken met kussens van milieuvriendelijk koudschuim. De stoffering van leer of wol heeft een milieukeurmerk.

Richtprijs
Zonder voetenbankje vanaf € 2,015
Met voetenbankje vanaf € 2,688

Lees meer op de website van Make nordic