SHIFTING TIME FRAMES
© Mister Design

MisterDesign en Berry Dijkstra presenteren installatie 'Shifting Time Frames'

Designverzamelaar en curator Berry Dijkstra zet met zijn composities designers en hun ontwerpen op een voetstuk middels ruimtelijke installaties.

Ruimtelijk stapelen

MisterDesign heeft designprofessional Berry Dijkstra uitgenodigd een installatie te cureren. Hierin worden gevestigde namen gekoppeld aan een jongere generatie ontwerpers in een installatie in de stijl waarmee Berry Dijkstra mede bekend is geworden: het stapelen van items tot ruimtelijke composities. In zijn werk 'Shifting Time Frames' worden Nederlandse klassiekers zoals de A'dammer van Pastoe en de Mushroom van Artifort samengebracht met ontwerpen van jongere designers. Met zijn tentoonstellingen en composities heeft Berry Dijkstra zijn werk toegepast bij onder meer het Van Abbemuseum en etalages van De Bijenkorf.

SHIFTING TIME FRAMES
© Mister Design

Toen, nu en de toekomst

Met ‘Shifting Time Frames’ brengt Berry Dijkstra een ode aan het Nederlandse designlandschap. Dit landschap is de inspiratiebron die Dijkstra aanzette om een opeenstapeling te componeren waarin ‘toen, nu en de toekomst’ samen komen. Er is aandacht voor experiment, ambacht en kleur middels de bewuste selectie van een nieuwe generatie ontwerpers. Dijkstra’s werk wordt gekenmerkt door de ontheffing van functionaliteit, wat de grenzen van vormgeving verlegt. Dit biedt een nieuw perspectief waarmee zijn compositie voor een verrijking in het beleven van design zorgt.

Tot 20 november 2022 is de installatie te zien in de winkel aan de Vughterstraat 278 in ’s-Hertogenbosch. Bij deze expositie zijn meer dan 30 items van gerenommeerde ontwerpers én opkomende designers te zien. Onder hen bekende namen als Aldo van den Nieuwelaar en Gerrit Rietveld. Onder de opkomend ontwerpers zijn onder andere Teun Zwets, Simone Post, Gianmaria Della Ratta en Atelier Fig.

SHIFTING TIME FRAMES
© Mister Design

Diepere design beleving

De samenwerking tussen MisterDesign en Berry Dijkstra komt kort na de tentoonstelling ‘Icons by MisterDesign: Verner Panton’ waar men mee werd genomen door het leven van wereldberoemd ontwerper Verner Panton. De samenwerking met Berry Dijkstra mikt erop om een nieuwe en moderne blik op design tentoon te stellen. Dit is in contrast met de expositie over gerenommeerd ontwerper Verner Panton. Hiermee wil MisterDesign laten zien de vertegenwoordiger van design te zijn in de volle breedte, met een installatie die vrijblijvend te bekijken is in de showroom in ’s-Hertogenbosch.

SHIFTING TIME FRAMES
© Mister Design
SHIFTING TIME FRAMES
© Mister Design