© Anders Schønnemann

Amandel-knoflooksoep met gebakken asperges

Witte asperges zijn een geweldige aanvulling op romige soepen in dit heerlijke recept.

Amandel-knoflooksoep met gebakken asperges

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 150 g licht brood
  • koud water
  • 2-3 tenen knoflook
  • 50 g geraspte amandelen
  • 3 el olijfolie
  • 1½ el witte balsamico-azijn
  • zout
  • ½ komkommer
  • 6 stuks witte asperges
  • boter
  • wat waterkers

Zo ga je te werk

  1. Leg de sneetjes brood in een kom met koud water en laat ze 5 minuten weken.
  1. Doe het brood in je blender met het overgebleven vocht.
  1. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix tot je een romige en soepachtige consistentie krijgt.
  1. Voeg indien nodig nog wat koud water toe.
  1. Breng op smaak met zout en zet in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.

Maak balletjes van de komkommer met een Parisienne-ijzer of snijd in fijne stukjes.

Schil de asperges en bak ze in boter in een koekenpan in 5-6 minuten gaar.

Serveer de soep in kleine kommen.

Garneer met een beetje waterkers.

Zet de kommetjes op borden met de asperges en komkommerbolletjes.