© Anders Schønnemann Eten Amandel-knoflooksoep met gebakken asperges Witte asperges zijn een geweldige aanvulling op romige soepen in dit heerlijke recept. Door Maria Meldgaard — 01. maart 2024 Amandel-knoflooksoep met gebakken asperges Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + 150 g licht brood koud water 2-3 tenen knoflook 50 g geraspte amandelen 3 el olijfolie 1½ el witte balsamico-azijn zout ½ komkommer 6 stuks witte asperges boter wat waterkers Zo ga je te werk Leg de sneetjes brood in een kom met koud water en laat ze 5 minuten weken. Doe het brood in je blender met het overgebleven vocht. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Mix tot je een romige en soepachtige consistentie krijgt. Voeg indien nodig nog wat koud water toe. Breng op smaak met zout en zet in de koelkast tot je klaar bent om te serveren. Maak balletjes van de komkommer met een Parisienne-ijzer of snijd in fijne stukjes. Schil de asperges en bak ze in boter in een koekenpan in 5-6 minuten gaar.Serveer de soep in kleine kommen. Garneer met een beetje waterkers. Zet de kommetjes op borden met de asperges en komkommerbolletjes. Verwante artikelen Eten Met room gekookte komkommers en asperges met tuinbonen en garnalen Eten 10 recepten met verse witte asperges Diner Kalfshaas met groenten en mosterdcrème Eten Asperges met een avocadosoep erbij Eten Gehaktbal met erwtenmayonaise en in boter gebakken asperges Eten Asperges met zeeduivelballetjes en fjordgarnalen