Champagne en hartige olijvenbiscotti met rozenmarijn

Champagne en hartige olijvenbiscotti met rozenmarijn

Verwelkom je gasten met knapperige olijvenbiscotti en een glas bubbels.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stuks

  • 11 g olijven, ontpit
  • 25 g tarwebloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • ¼ tl zoutvlokken
  • ¼ el verse rozemarijn, gehakt
  • 4¼ g parmezaan, geraspt
  • ¼ eieren
  • ¼ dl melk

Hier is hoe je het doet

  1. Verwarm de oven voor op 160 oC.
  1. Hak de olijven grof en doe ze met tarwebloem, bakpoeder, zoutvlokken, rozemarijn en parmezaan in een kom.
  1. Voeg eieren en melk toe en roer het mengsel goed door elkaar.
  1. Druk de massa in een met bakpapier beklede vorm van ca. 20 x 24 cm en bak in 30 minuten goudbruin.
  1. Laat afkoelen op een rooster.
  1. Snijd de koek met een scherp mes in repen van maximaal 5 mm dik en verdeel ze over één of twee met bakpapier beklede bakplaten.
  1. Zet ze nog ca. 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  1. Laat de biscotti afkoelen op een rooster.