Richard Hart bageri
© Andreas Mikkel Hansen

Dankzij bekroonde tv-serie staan toeristen massaal in de rij voor deze Deense bakkerij

Denemarken heeft opnieuw indruk gemaakt in de Amerikaanse film- en televisie-industrie. Dit keer is het een populaire bakkerij in Kopenhagen die wordt bezocht in een van de meest gehypete tv-series van die tijd.

Denemarken – en Kopenhagen in het bijzonder – is al wereldberoemd vanwege zijn voortreffelijke gastronomische niveau, waar lofbetuigingen en mooie woorden in kranten over de hele wereld langzamerhand gemeengoed zijn geworden.

Het is dan ook logisch dat de veelgeprezen tv-serie 'The Bear' in het nieuwe seizoen twee de gastronomische Deense hoofdstad aandoet.

Het komische drama 'The Bear' is een gastronomisch avontuur, waarin een voormalige Michelin-chef het chaotische broodjesrestaurant van zijn overleden broer in Chicago overneemt. De serie volgt de verschillende persoonlijkheden van het restaurant, terwijl ze hard werken om de motor draaiend te houden.

In seizoen twee moet het familiebedrijf omgetoverd worden tot een luxe gourmetrestaurant, en in dat verband reist dessertchef Marcus (gespeeld door Lionel Boyce) naar Kopenhagen om nieuwe inspiratie op te doen.

Een hele aflevering gewijd aan de Deense gastronomie

In aflevering 4 van het tweede seizoen van de serie speelt Kopenhagen vrijwel elke minuut de hoofdrol.

Hier gaat Marcus in de leer bij een Britse sterrenchef (gespeeld door Will Poulter), terwijl hij op een woonboot woont, hotdogs eet en het pad kruist met een paar Denen.

Als dessertchef komt Marcus uiteraard ook langs bij een bakkerij om te genieten van een stukje Deense trots: Deens gebak. Hier viel de keuze op de populaire Hart Bakkerij, waar hij met veel plezier geniet van een kaneelbroodje.

Met de miljoenen voedselminnende kijkers van 'The Bear' betekent dit, dat er opeens veel meer Amerikaanse klanten in de winkel van de Hart Bakkerij staan. "Dat voelen we nu al", zegt Talia Richard-Carvajal, Creative Director bij Hart Bakkerij tegen de locale televisie.

"Het beste dat hij ooit heeft geproefd"

Maar feitelijk is het niet de eerste keer dat de bakkerij een rol speelt in de serie.

In verband met het eerste seizoen ging acteur Lionel Boyce naar Kopenhagen om de opnames voor te bereiden, en deze vonden plaats in de keuken van de Hart Bakkerij, waar hij het werkproces twee weken lang observeerde.

De eetscene van Kopenhagen heeft indruk gemaakt op de prominente acteur, en in een interview met Screen Rant noemt hij verschillende restaurants in Kopenhagen die indruk op hem hebben gemaakt, waaronder Poulette in Nørrebro, wiens broodje kip "de beste is die hij ooit heeft geproefd".

“We hebben zoveel geweldige restaurants bezocht. Het is de stad van het eten. Ik heb ontdekt dat net zoals mensen naar Los Angeles verhuizen voor de filmindustrie en mensen naar New York verhuizen voor de muziekindustrie, mensen ook naar Kopenhagen reizen voor het eten”, zegt Lionel Boyce.

Seizoen 2 van 'The Bear' is nu te zien op Disney+.